Top 3 beste VR-brillen voor PC en Gaming in 2021Virtual Reality is de afgelopen jaren zo gegroeid dat er verschillende manieren en soorten VR-brillen zijn om met VR-gaming te beginnen. Er zijn VR-brillen die verbinding maken met  gaming-desktops / -laptops , smartphones en gameconsoles (PlayStation VR). Ook zijn er zelfstandige headsets die helemaal nergens mee hoeven te verbinden.
In deze blog worden ingezoomd op het gamen via de VR-bril die werken (gekoppeld zijn) met een (krachtige) PC of laptop: de beste VR-brillen voor PC en gaming van 2020 die het waard zijn om aan de realiteit te ontsnappen en om van te genieten.

virtual reality bril top beste
beste vr-bril nederland en belgie
goedkoop vr-bril
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen

1. Oculus Rift S

Net als de Oculus Rift werkt de Rift S samen met een PC om virtual reality-ervaringen te beleven. Het maakt verbinding met je pc via een USB 3.0-poort en een displayport-verbinding en is met een lange kabel aan de machine verbonden die meer dan genoeg is om plaats te bieden aan de VR-ervaringen die Rift S kan leveren. Het is beperkter in bewegingsvrijheid dan de draadloze Oculus Quest , maar daar staat tegenover je met de Oculus VR-bril meer gedetailleerde en dynamische ervaringen beleeft.
In veel opzichten is de Rift S beter dan de originele Oculus Rift. Het is gemakkelijker in te stellen, mogelijk comfortabeler om te dragen, heeft een veel robuustere gamebibliotheek dan bij de lancering en een verbeterde resolutie. Maar helaas heeft Oculus daarvoor een hogere audio- en verversingssnelheid moeten opofferen.

2. Valve Index

De Valve Index VR-bril is een headset van een nieuwe generatie: het heeft een ultrahelder scherm dat redelijk goed werkt, zelfs met oudere GPU's, een breder gezichtsveld, een hogere verversingssnelheid en Valve's knokkel 'controllers, die de beweging van elke vinger kunnen volgen. Het is een aanzienlijke upgrade van de HTC Vive en werkt veel soepeler dan de Vive Pro, een krachtige VR-headset die echt moeite had om de belofte van high-end, kamergrote VR waar te maken. Hoewel de Valve Index de beste VR-headsets is die ooit is uitgebracht, heeft het enkele van de meest vervelende aspecten van VR meegenomen: het instellen ervan kan moeizaam zijn, updates kunnen verbindingsproblemen veroorzaken en u kunt de volgende keer dat u het gaat gebruiken een nieuwe fout tegenkomen. Maar als je voorbij die problemen kunt kijken, is dit een echt goede VR-headset. Het is duur, ja - en op dit moment kan het moeilijk zijn om aan voorraad te komen - maar voor de gamers die VR van het volgende niveau willen, is de Valve Index de echt interessant.
Meer relevante informatie

3. HTC Vive Cosmos

De HTC Vive Cosmos biedt een hoge beeldresolutie van 2880 x 1700 pixels. Het ingebouwde LCD-scherm zorgt er voor dat afstand tussen individuele pixels zich verkleinen. Hierdoor wordt het 'screen-door-effect' zo klein mogelijk maakt, wat zorgt voor een hele fijne kijk-ervaring. De Vive Cosmos maakt gebruik van inside-out tracking. Dit wil zeggen dat de camera's al zijn ingebouwd in de VR-bril. Deze camera's zorgen ervoor dat de headset precies weet waar de bril en de controllers zich in de ruimte bevinden.

De Vive Cosmos Elite biedt dezelfde hardware-specificaties als de Vive Cosmos, maar maakt gebruik van externe sensoren. Hierdoor heeft de Vive Cosmos Elite een nauwkeurigere manier van tracking en biedt het de mogelijkheid om de headset draadloos te kunnen gebruiken. De Vive Cosmos Elite wordt als compleet pakket geleverd met SteamVR basisstations en HTC Vive-controllers.

NIEUW: HP Reverb G2

De compromisloze VR-bril met realistische beelden en meeslepend geluid en uitstekende tracking en prestaties. De baanbrekende HP Reverb G2-headset is ontwikkeld in samenwerking met Valve en Microsoft en biedt een nog meer meeslepende ervaring. Ergonomisch ontworpen voor comfort. Geoptimaliseerd voor compatibiliteit. De nieuwe Reverb G2 wordt gezien als introductie van een nieuwe standaard in VR voor een goede prijs in relatie tot vergelijkbare headsets zoals de Valve Index dit circa 400 euro duurder is.
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
virtual reality bril - vr-brillen
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
2021 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info