Sony's VR-bril 'PlayStation VR'


De Sony PlayStation VR bril is sinds eind 2016 in Nederland te koop en inmiddels zijn er wereldwijd meer van dan 1 miljoen PS4 VR-brillen verkocht. Om optimaal gebruik te maken van de headset moet je ook de beschikking hebben over een PlayStation Camera. De headset werkt in combinatie met de PlayStation 4.

Met de Playstation VR virtual reality gaming-bril beleef je games alsof je er middenin zit. De bril laat je op een geheel nieuwe manier games ervaren waarbij jij als speler bijna letterlijk deel uit maakt van de actie. Met een helder OLED-scherm wat zorgt voor een vloeiend beeld van 120 Hz heb je 360 graden zicht om je omgeving te verkennen. De PS VR gamebril beschikt bovendien over 3D-audio waardoor het geluid ook met je meedraait als je om je heen kijkt.
De PlayStation VR is verder voorzien van handige en leuke functies, met het PlayStation VR Social-scherm kun je vrienden laten zien wat jij ziet, direct op de televisie en met de Cinematic Mode kun je ook spellen en films afspelen die niet specifiek voor de PS VR ontwikkeld zijn. Het enige wat je nodig hebt om de PlayStation VR te gebruiken is natuurlijk een PlayStation 4 met DualShock 4- of PlayStation Move-controller en de PlayStation Camera.

Minimumleeftijd: Omdat de VR technologie relatief nieuw is en er nog niet veel onderzoek beschikbaar is naar de lichamelijke effecten bij jongere kinderen, houden veel fabrikanten een veilige minimumleeftijd aan van 12 of 13 jaar. Een van de redenen hiervoor is dat de schermen van VR brillen zeer dicht op je ogen zitten en er is nog niet voldoende bekend over de mogelijke gevolgen hiervan bij zeer jongere kinderen.PlayStation VR: ideaal instapmoment voor gamers

PlayStation VR is het makkelijkste instappunt voor gamers die aan de slag willen met virtual reality: de console kost ongeveer 300 euro en de virtual reality-bril kost 299 euro. Voor gamers waarschijnlijk de goedkoopste totaaloplossing om te beginnen met VR.

De technologie die Sony gebruikt in PlayStation VR wijkt een beetje af van de techniek achter andere brillen. De resolutie is simpelweg wat lager: 960 × 1080 pixels per oog en de bril maakt gebruik van één display. Daarnaast is het gezichtsveld bij deze bril wat lager, je ziet een beeld van 100 graden in tegenstelling tot 110 graden bij de HTC Vive en Oculus Rift. Je kunt overigens het scherm van de bril makkelijk naar beneden en boven schuiven, op deze manier hoef je niet de bril af te doen als je iets wilt eten of om even naar een ander scherm te staren.

Om de headset met de console te verbinden is er voorzien in HDMI en USB. Sony geeft hierbij aan dat het videosignaal wordt gesplitst naar zowel de headset als de TV. De VR-bril kost 349 euro; dat is de prijs voor een standaard PS4 met 500gb geheugen. De headset wordt momenteel ontwikkeld door Sony Computer Entertainment. PlayStation VR maakt twee afbeeldingensets: één voor de headset en één voor de tv, dus iedereen kan meedoen. Je hoort details boven je, onder je en om je heen met prima helderheid dankzij 3D-audiotechnologie.
Verder kan de PlayStation VR kan worden gebruikt door mensen die brildragend zijn, maar er kunnen individuele verschillen zijn.PlayStation VR: specificaties


Scherm: 5.7 inch OLED-scherm, 360 graden zicht
Resolutie: 1920 x 1080
Refresh rate: 90hz, 120 hz
Gezichtsveld: 100 graden
Koptelefoon: niet ingebouwd, 3D audio-ondersteuning
Microfoon: ja, ingebouwde microphone
Besturing: Playstation move, DualShock 4-controller
Sensoren: Accelerometer, gyroscope, PlayStation Eye-camera trackingsysteem
Aansluitingen: HDMI, USB2.0/3.0


Inhoud Sony PlayStation VR:
PlayStation VR headset
Processor unit
Stereo oordopjes
HDMI kabel
USB kabel
AC adaptor

Productinformatie
Kleur: Wit
Merk: Sony
Compatibel met: PlayStation 4
Verpakkingsinhoud:PlayStation VR headset, Processor unit, Stereo oordopjes,
HDMI kabel, USB kabel, AC adaptor, PS VR headset connection adaptor
Materiaal: Kunststof

Wat kost een PlayStations VR?


Wat heb ik nodig om virtual reality games te kunnen spelen op de PlayStation en wat is de prijs? Hieronder een overzicht:
vr-bril PSVR playstation ps4
 
PlayStation VR is meer dan drie miljoen keer verkocht
21/11/2018
Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan drie miljoen exemplaren van de PlayStation VR verkocht. De Virtual Reality headset verscheen in oktober 2016 en kostte geruime tijd 399 euro, al zijn er tegenwoordig regelmatig deals en bundels beschikbaar. De vr-bril / -helm kan tegenwoordig voor circa 299 euro gekocht worden. Meer


VR-bril PlayStation: 130 nieuwe VR games aangekondigd
15/12/2017
De PlayStation VR, de VR-bril van Sony's  is twee miljoen keer verkocht. Al die twee miljoen bezitters hebben bij elkaar zo'n 12,2 miljoen games voor het apparaat gekocht. Sony heeft overigens aangekondigd dat er zo'n 130 VR games in de pijplijn zitten voor komend jaar. De PS console heeft inmiddels de 70,6 miljoen verkochte aantallen aangetikt.

Survival game Eden Tomorrow aangekondigd voor 2018
08/11/2017
Lange tijd was het stil over het science fiction-avontuur van de Duitse studio Soulpix. In 2018 begint de PSVR eindelijk met dinojagen. Het is bijna twee jaar geleden dat de ontwikkelingsstudio Soulpix voor de eerste keer haar overlevingstitel EDEN presenteerde. Daarin moeten spelers op een buitenaardse planeet te midden van enorme, dinosaurusachtige wezens overleven. Sommigen van hen zijn ongevaarlijk, anderen willen ons als tussendoortje opeten.
Lees meer ..

nieuwe PSVR game Everest VR
01/11/2017
Everest VR is nu beschikbaar op de Playstation VR. Het spel is 5 dagen geleden aangekondigd door developers van Solfar Studios en schijnt tot een van de beste VR spellen te behoren. In deze review worden alle features en ervaringen van dit spel geanalyseerd. Dit gebeurt aan de hand van reeds bestaande beoordelingen en Youtube filmpjes.

16 gratis PlayStation VR spellen, ervaringen en demo's
17/10/2017
Sinds de lancering oktober vorig jaar heeft PlayStation VR de ogen van de gamers geopend voor de mogelijkheden van de virtuele wereld, waardoor we de gelegenheid hebben om dingen te ervaren die we nooit zouden hebben voorgesteld. Van het schieten van grote spinnen in Farpoint, om de Dark Knight zelf in Batman te worden: Arkham VR, en met je ergste angsten in Resident Evil 7 komen, komt PS VR je echt in een nieuw rijk. Bovendien hoef je je portemonnee niet echt te openen om van deze titels te genieten. Er is nu een overvloed aan gratis inhoud beschikbaar om u te ontdekken en te genieten - inclusief volledige spellen, VR-ervaringen en demo's.

Alles hieronder vermeld is gratis te downloaden vanaf PlayStation Store.

1. Call of Duty: Infinite Warfare Jackal Assault VR Experience
2. Spider-Man: Homecoming - Virtual Reality Experience
3. The Playroom VR
4. Invasion!
5. Kitchen (demo)
6. The Chainsmokers Paris.VR
7. Allumette
8. Joshua Bell VR Experience
9. Cyber Danganronpa VR The Class Trial (demo)
10. Ancient Amuletor (demo)
11. Hatsune Miku: VR Future Live
12. Lens for PS VR
13. Littlstar VR Cinema
14. PlayStation VR Demo
15. Tethered (demo)
16. VirZOOM Arcade
Star Wars Battlefront Rogue One: VR Mission

Bron: blog.eu.playstation.com
Meer info: store.playstation.com

PlayStation VR-bril krijgt upgrade
03/10/2017
De PlayStation VR krijgt een kleine designupdate waardoor de stereo-kabels in de headset zit verwerkt. De overige kabels zijn iets smaller gemaakt. De nieuwe Playstation VR heeft ook een nieuwe processor unit die het mogelijk maakt om HDR door te signaleren. Wanneer de “nieuwe” Playstation VR zal verschijnen is nog niet duidelijk. De prijs zal in ieder geval hetzelfde blijven.

Mantis VR hoofdtelefoon te koop als officieel PSVR accessoire
05/09/2017
De Bionik Mantis VR, een geïntegreerde hoofdtelefoon voor de PlayStation VR, zal als een officieel PlayStation accessoire naar Europa komen. De Mantis VR voegt aan bestaande PlayStation VR’s een geintegreerde hoofdtelefoon toe die sterk vergelijkbaar is met die van de Oculus Rift (of recentelijker, de Vive Delux Audio strap). Voordeel is dat gedoe met oordopjes of een losse (Bluetooth) hoofdtelefoon voor PSVR-bezitters definitief tot de verleden tijd moeten behoren. Hoewel de Mantis VR in ieder geval in de VS gelanceerd zou worden, was het nog onduidelijk of het product ook in de Europese schappen zou komen te liggen.

Een miljoen PlayStation VR-brillen verkocht
09/06/2017
Sinds de lancering in oktober vorig jaar zijn er meer dan een miljoen PlayStation VR-brillen verkocht. Sony is hiermee de tweede leverancier van VR-brillen. De eerste positie wordt ingenomen door Samsung. Volgens The Verge staan er wereldwijd een miljoen PlayStation VR-brillen in de markt en dat . dat de verkoop van PSVR dit jaar verder door zal stijgen. Overigens is op het gebied van Virtual Reality de Gear VR van Samsung het best verkocht: deze vr-bril ging meer dan vijf miljoen keer over de toonbank.

360-gradenvideo's van YouTube kijken met PlayStation VR
04/02/2017
Sony heeft voor de PlayStation VR een update uitgebracht die ondersteuning toevoegt voor 360-gradenvideo's van YouTube. Met de VR-bril van PlayStation kun je daarmee kijken naar alle beschikbare 360-gradenvideo's op YouTube. Tot nu toe liet PlayStation VR gebruikers streams en video's bekijken alsof er een groot virtueel scherm voor hun ogen werd geprojecteerd. Nu is het dus mogelijk om video's van YouTube die dit ondersteunen, ook in 360 graden te bekijken.

VR-game Call of Duty wordt gratis voor alle PS4-gamers
04/11/2016
De VR-game die hoort bij het nieuwe Call of Duty-deel, Jackal Assault, is gratis beschikbaar voor PlayStation 4 bezitters. In Jackal Assault nemen spelers plaats in de Jackal, een straaljager. De game wordt gespeeld met de VR-bril PlayStation VR.

Verkoop PlayStation VR in de Benelux begonnen
13/10/2016
Sony is begonnen met de verkoop van de Playstation VR. De VR-bril van Sony werkt in combinatie met alle varianten van de PlayStation 4 en kost 400 euro. Bij de headset moet wel los een camera worden aangeschaft. De PlayStation VR kost 398 euro. In de doos bevindt zich de vr-bril, de extra processoreenheid, oordopjes, een hdmi-kabel, usb-kabel, voedingskabels en een adapter om de headset aan te sluiten.

Vraag naar PlayStation VR onduidelijk
29/09/2016
De PlayStation VR wordt door Sony op 13 oktober gelanceerd, maar PlayStation-topman Shuhei Yoshia zegt nog altijd niet zeker te weten hoe groot de vraag naar de VR-bril zal zijn. In gesprek met Bloomberg vergelijkt hij de introductie van de PSVR met de lancering van de originele PlayStation wat betreft de impact die het apparaat kan hebben op de markt. De analisten zeggen dat Sony in 2017 meer dan drie miljoen exemplaren kan verkopen, vanwege een aantrekkelijke prijs ten opzichte van de concurrentie, evenals games die exclusief beschikbaar zijn voor de PlayStation 4. Bij de Buitenlandse retailers als GameStop en Amazon raakten de pre-orders in slechts enkele minuten uitverkocht, hoewel het niet geheel duidelijk is hoeveel exemplaren er werden aangeboden. In Nederland is het nog altijd mogelijk om een pre-order te plaatsen voor 399 euro.

Sony komt met Move Twin Pack voor PlayStation VR-games
26/09/2016
Veel spellen van de PlayStation VR zijn gebouwd om bestuurd te worden met Sony's Move-controller en voor titels als Batman: Arkham VR heb je zelfs twee van deze lichtgevende staven nodig. Speciaal voor deze spellen komt Sony met een PS Move Twin Pack. Deze bundel is verschenen op de website van EB Games Australia en kost daar 119,95 Australische dollar, wat neerkomt op zo'n 81 euro. Het PS Move Twin Pack verschijnt op 13 oktober, gelijktijdig met de PlayStation VR.

PlayStation 4 PRO moet concurreren met pc
18/09/2016
PlayStation 4 PRO moet concurreren met de pc. Dit heeft Sony Interactive Entertainment bekend gemaakt tegenover de Amerikaanse website The Guardian. Met de PlayStation 4 PRO wil hij voorkomen dat console gamers halverwege een consolegeneratie overstappen naar bijvoorbeeld de pc. De PS4 PRO is goed te combineren met de VR-bril van Sony die 13 oktober beschikbaar komt. De PlayStation 4 PRO verschijnt 10 november aanstaande en gaat 400 euro kosten.

PlayStation 4 Pro vanaf 10 november te koop
08/09/2016
Sony heeft de PlayStation 4 Pro aangekondigd. Het is een krachtiger versie van de PlayStation 4, die naast het huidige model op de markt zal komen. De PS4 Pro kan games in 4k-resolutie weergeven en ondersteunt hdr-weergave. De gpu is ruim 2x zo snel als die van de PS4. Ook verbetert de PS4 Pro de VR-ervaring van PS VR, met scherpere beelden en een hogere beeldsnelheid. Die zaken zijn bij virtual reality belangrijk omdat beelden dan realistischer ogen. De PS4 Pro kan naast games ook video's in 4K en HDR tonen, en krijgt daarvoor onder meer nieuwe apps van YouTube en Netflix die voor zulke video's geschikt zijn. Netflix maakt al enkele van zijn series in 4K en HDR. De PS4 Pro is echter niet geschikt voor 4K Blurays.De PlayStation 4 Pro is dikker dan het normale model en heeft een uiterlijk dat bestaat uit drie 'lagen', waar de reguliere PS4 twee van die lagen heeft. De PS4 Pro is vanaf 10 november beschikbaar voor 399 euro, dezelfde prijs als de PS4 toen die voor het eerst beschikbaar kwam.

PlayStation 4 Slim vanaf 15 september te koop
08/09/2016
Sony heeft de reguliere PS4 in een dunner jasje gestoken. De PS4 Slim is op zijn zichtbaar verminderde dikte even groot als de huidige PS4, en net zo snel. De PS4 Slim gaat in de meeste landen op 15 september in de verkoop, vanaf 299 euro. De PS4 Slim ondersteunt 5Ghz voor WiFi en komt met een vernieuwde DualShock 4 met een extra lightbar op het touchpad. De batterij van de controller is 1.000 mHA, wat 200 mHA meer is dan de huidige DualShock 4. De mogelijkheden tot het aansluiten van de controller bestaat bij de PS4 Slim uit twee opties, respectievelijk Bluetooth of USB. Verder is de PS4 Slim natuurlijk smaller en kleiner dan de huidige PlayStation 4 en de PS4 Slim verbruikt minder energie.

PlayStation VR moet zittend worden gebruikt
14/08/2016
De VR-bril van PlayStation 4 vereist ongeveer 5,5 vierkante meter aan ruimte en is zo ontworpen dat spelers zittend kunnen gamen, zo blijkt uit een support document op de officiële website van Sony. De PlayStation VR maakt gebruik van 3D-vision-technologie omdat er individuele verschillen zijn bij het ervaren en het bekijken van 3D-graphics tijdens het dragen van een VR-headset, raden wij iedereen aan om PlayStation VR eerste te proberen bij een winkel of een evenement voordat je de headset aanschaft, aldus de handleiding. Sony schrijft dat de PlayStation VR geschikt is voor gebruikers van 12 jaar of ouder. Kinderen onder de 12 jaar volgens Sony wordt afgeraden een VR-bril te gebruiken.

Nieuwe versie PlayStation 4 wordt begin september onthuld
13/08/2016
De nieuwe versie van de PlayStation 4, met betere hardware en ondersteuning voor 4K-gaming, wordt op 7 september onthuld in New York. Eerder bevestigde Sony al dat er wordt gewerkt aan een verbeterde versie van de console, met de codenaam PlayStation 4 Neo. De 'normale' PlayStation 4 blijft ook in de verkoop en alle games zullen ook nog op het oudere model werken. Op de Neo zal het echter mogelijk zijn om games in ultra hd-resolutie en met betere graphics te spelen. De Neo zal duurder worden dan de huidige PS4, al is nog niet bekend hoe groot het prijsverschil zal zijn. Na de onthulling in september gaat het apparaat vermoedelijk nog voor de feestdagen in de verkoop en waarschijnlijk gebeurt dit tegelijk met de VR-bril PlayStation VR, die op 13 oktober verschijnt.

PlayStation VR verkrijgbaar vanaf 13 oktober
14/06/2016
Tijdens de E3 gamebeurs heeft Sony aangekondigd de PlayStation VR-bril op 13 oktober uit te brengen in de VS en in Europa. Deze kost los 399 euro en is ook verkrijgbaar in combinatie met twee Move-controllers en een camera voor 499 euro. Ook werd bevestigd dat er voor het einde van het jaar vijftig games beschikbaar moeten komen. Sony presenteerde geen nieuwe informatie over zijn PlayStation 4 Neo.
Racespel met volledige PlayStation VR ondersteuning
25/05/2016
Het racespel Gran Turismo Sport komt op 16 november exclusief voor de PlayStation 4 uit. Het spel is volledig compatibel met Sony's virtual reality headset en zal de showcase zijn voor Sony wat betreft virtual reality gaming.

Sony PlayStation VR pre-orders
21/04/2016
Het is al mogelijk om een pre-order voor de PlayStation VR te plaatsen, zodat je er zeker van kan zijn dat je de headset op de dag van release in huis ontvangt. Het gehele PlayStation VR-pakket bestaat uit de headset, de processor unit, stereo oordopjes, hdmi-kabel, usb-kabel, stroomadapter en een kabel om de headset te verbinden.

Sony kondigt PlayStation VR-bundel aan
30/11/2015
Sony heeft een bundel bestaande uit de PlayStation VR-headset, PlayStation Camera, twee Move-controllers en de game VR Worlds aangekondigd. In de VS gaat de set (Sony PlayStation VR Launch Bundle) 499,99 dollar kosten. In Europa is de bundel nog niet aangekondigd maar waarschijnlijk zal tegen het einde van het jaar in Nederland te koop zijn voor circa 499 euro. De bundel bevat naast de VR-bril de Playstation Camera, die nodig is om games te kunnen spelen met de VR-bril. Ook zitten er twee Move-controllers in het pakket. Die zijn niet vereist, maar kunnen wel functionaliteit toevoegen aan PlayStation VR-spellen. Ook zal er een game in het pakket worden toegevoegd.

NIEUWS
Meer informatie Sony Playstation VR-bril
Handleiding en instructies PlaystationVR
playstation vr vr-bril spellen PSVR

Meer games voor Sony PlayStation VR (PSVR)


Klik hier voor meer VR games voor de PlayStation (PS4, PS Slim of PS Pro).

PlayStation VR demo's gratis bij aankoop PSVR


De virtualrealitybril PlayStation VR komt met een demodisk met daarop acht verschillende speelbare demo's. Kopers van de VR-bril kunnen dan direct aan de slag met probeerversies van enkele virtual reality games.

Op de demodisc zijn enkele langverwachte VR games te vinden, naast enkele kleinere games. De combinatie van games moet zo een beeld geven van wat spelers zoal kunnen met de VR-bril. De gratis meegeleverde demo disc bevat 8 VR-games.
Hieronder vind je een overzicht van de VR-games die gratis te proberen zijn via de meegelevernde demo-disc:

• Driveclub VR
• PlayStation VR Worlds
• RIGS Mechanized Combat League
• Tumble VR
• Battlezone
• EVE: Valkyrie
• Wayward Sky
• Headmaster

Als er voor kiest om de PlayStation VR-bril te kopen zonder VR-games daarbij, dan is dat geen probleem omdat je de verschillende demo’s er bij geleverd krijgt. Voordeel is dat je deze demo’s eerst kunt spelen, zodat je handigheid krijgt met de VR-bril en weet hoe het is om hiermee te gamen.

Interessante andere VR spellen zijn onder andere:
• Allumette
• Gnog
• Harmonix Music VR
• Here They Lie
• Job Simulator
• Resident Evil 7 biohazard
• Kitchen Teaser
• Rez Infinite
• Until Dawn: Rush of Blood
• Within (Within)

De volledige versie van PlayStation VR Worlds bevat vijf games. Op de demo die bij de PlayStation VR wordt geleverd staat de VR Worlds-game Ocean Descent. De VR-bril van de PlayStation zal ook gebruik kunnen maken van de Playroom VR. Dit is een collectie van sociale spelletjes die met behulp van deze vr-bril gespeeld kunnen worden.

Details rondom de grote van de demo's is niet gegeven door Sony. De demodisc bevat spellen die momenteel voor €59,99 in de PlayStation Store staan, zoals RIGS Mechanized Combat League en grote aankomende releases als EVE:Valkyrie.

Andere spellen die Playstation compatible zijn:
100ft Robot Golf (PSVR compatible)
Ace Banana
Batman: Arkham VR
Battlezone
Bound (PSVR compatible)
Driveclub VR
EVE: Gunjack
EVE: Valkyrie
Harmonix Music VR
Hatsune Miku: Project DIVA X (PSVR compatible)
Headmaster
Here They Lie
Hustle Kings VR (PSVR compatible)
Job Simulator
Keep Talking and Nobody Explodes
Loading Human

playstation VR PS4 - virtual reality gaming

Sony PlayStation VR games (PSVR games)


Voor de PlayStation VR-bril zijn speciale games ontwikkeld. Sinds de lancering van de PlayStation VR zijn er diverse PS4 VR-games beschikbaar zijn. Dit zal de komende jaren nog flink toenemen.
Het is goed te weten dat bij de meeste VR-spellen een PlayStation Camera nodig om de VR-games te kunnen spelen
.

Hieronder enkele voorbeelden van PS4 VR-games. Een game die geheel VR ondersteunt wordt is Gran Turismo Sport: een populair autorace-game dat exclusief voor de PlayStation 4 is uitgekomen. Het spel is volledig compatibel met Sony's aanstaande virtual reality headset. Wil je alvast een voorproefje hoe de VR-games er op de PlayStation VR er uit ziet? Klik dan op onderstaand filmpjes..
virtual reality bril vrbril playstation vr
Wat is Social Screen, Mirroring Mode en Seperate Mode?

Social Screen stelt gebruikers in staat om te spelen met hun familie en vrienden;
Mirroring Mode geeft het beeld van de VR-headset weer op een extern scherm;
Seperate Mode: de speler met de headset kan het in co-op of tegen andere spelers opnemen spelen op de televisie.
De VR-bril kan in de Cinematic Mode worden gebruikt om PlayStation 4 games, video’s en andere content weer te geven in een virtuele ruimte op een groot scherm van maximaal 226-inch op een afstand van 2,5 meter.
SportsBar VR
Super Stardust Ultra VR (PSVR compatible)
PlayStation VR Worlds
Rez Infinite (PSVR compatible)
RIGS Mechanized Combat League
Rise of the Tomb Raider: Blood Ties (PSVR c.)
SUPERHYPERCUBE
The Playroom VR
The AssemblyThumper (PSVR compatible)
Niet-gaming PSVR titels

Virtual reality is niet alleen voor gaming en Sony wil dat de potentiële eigenaren van de PlayStation VR-bril duidelijk maken: Sony heeft  'experiences' en 'video-diensten' ontworpen om een ??meer passieve vorm van entertainment voor PlayStation VR gebruikers aan te kondigen.
Hieronder is een lijst van de 10 titels van niet-gaming PlayStation VR apps:

David Attenborough’s First Life VR
Harmonix Music VR
Littlestar VR Cinema
Kismet
Cocos Shark Island
Allumette
Atomic Ghost Fleet
Invasion!
Within
Vrideo
360-graden foto's en video's bekijken met PlayStation VR

Dankzij de (gratis) update kan je met de PlayStation VR 360-graden-foto's en video's bekijken in de nieuwe virtual reality modus. De foto’s en video’s moet je eerst via een usb-stick naar de harde schijf van de spelcomputer kopieren. Om gebruik te maken van de nieuwe VR functies in de PS4 mediaplayer, moet je eerst je PS VR aansluiten op je PlayStation 4. Activeer de VR mode in het optiemenu van de mediaspeler, en de video of foto die je wilt bekijken met de PSVR. Naast de VR functies ondersteunt de PS4 mediaspeler nu ook FLAC audiobestanden. Dit zijn hoge resolutie audio bestanden. Non-FLAC audio bestanden van lagere kwaliteit worden opgeschaald tot een hogere kwaliteit die in de buurt komt van FLAC kwaliteit. Je muziek en andere audio fragmenten die je via de PlayStation mediaspeler beluistert, zijn dus van betere kwaliteit.

Tumble VR
Until Dawn: Rush of Blood
Volume: Coda
Wayward Sky
World War Toons (PSVR compatible)
Playstation VR - instructie filmpjes
1. PlayStation console
2. Playstation VR-bril                        
3. Playstation Camera
4. PlayStation Move-controllers (optioneel)
Totaal pakket (zonder console)
VR-bril standaard (optioneel)
Hoofdtelefoon (optioneel)
Black Friday 2018
Kerst 2018
playstation vr bril
Sony
PlayStation VR
virtual reality bril van Playstation
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2018 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info