Nieuwe VR-bril van HTC bevat zes camera's

De Vive Cosmos is de nieuwste en langverwachte VR bril van HTC. Met de hoge schermresolutie van 2880 x 1700 pixels, een nieuwe manier van inside-out tracking en verbeterde lenzen is de Cosmos een goede toevoeging aan de huidige line-up van HTC Vive. De Cosmos is de eerste modulaire VR bril op de markt.

De zes camera's op de voorkant van de headset brengen de omgeving in kaart. Dat betekent dat de bril weet waar de drager zich bevindt ten opzichte van bijvoorbeeld muren in de kamer. De lenzen zijn rondom geplaatst, waardoor ze meer in beeld kunnen brengen dan eerdere brillen. Als de drager de virtuele wereld even niet meer wil zien, kan de voorkant omhoog worden geklapt. Dit maakt het voor de drager gemakkelijk om de omgeving te zien, zonder de hele headset af te doen.

Scherp beeld
Volgens HTC krijgt de Vive Cosmos "het scherpste beeld" dat het bedrijf te bieden heeft. Oudere VR-brillen hebben vaak het zogeheten hordeur-effect, waarbij het lijkt alsof er een hor over de virtuele wereld is gelegd, wat een rafeliger beeld geeft. Het is niet bekend welke resolutie de headset krijgt. Ook andere specificaties ontbreken nog.
De Vive Cosmos moet aan een computer gekoppeld worden via een enkele kabel. De bril heeft verder on-ear-koptelefoons voor geluid en krijgt meegeleverde controllers, die mensen kunnen gebruiken voor bediening in virtual reality.


Prijs


HTC brengt zijn vr-bril Vive Cosmos over drie weken uit in Europa voor 799 euro. Voor dat bedrag krijgen kopers de vr-bril en de bijbehorende controllers. Vive CosmosDe vr-bril heeft volgens de fabrikant een modulair ontwerp, waardoor mods functies kunnen toevoegen of wijzigen. Dat moet de Vive Cosmos toekomstbestendiger maken, zegt HTC. De eerste mod is de External Tracking Mod, waardoor de Vive Cosmos kan werken met Lighthouse-trackers van de eerste Vive. Standaard heeft de Vive Cosmos inside-out-tracking.

De vr-bril werkt in combinatie met pc's, al heeft HTC geen systeemeisen online gezet. De pc moet in elk geval usb 3.0 en DisplayPort 1.2 hebben. De headset zelf heeft een usb 3.0-aansluiting en een aparte propriėtaire aansluiting voor mods. De Vive Cosmos is compatibel met de Wireless Adapter die een bedrade verbinding met de pc overbodig maakt. Daarvoor is een PCIe-slot vereist.

De Vive Cosmos heeft twee lcd's met een gecombineerde resolutie van 2880x1700 pixels en een verversingssnelheid van 90Hz. De vr-bril komt met een jaarabonnement voor Viveport Infinity.
HTC Vive
Cosmos
virtual reality bril
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2019 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info