Oculus Quest: de all-in-one vr-bril


Met de komst van de Oculus Quest is het eindelijk zover: draadloos VR gamen zonder gedoe met onhandige accessoires en externe hardware. De releasedatum van de 3e VR bril van Oculus is op 21 mei 2019.


Wat is de Oculus Quest?


Waar je bij Oculus Rift afhankelijk bent van de grafische rekenkracht van je pc en de Oculus Go de grafische pracht inruilt voor draadloze vrijheid, is de Oculus Quest eigenlijk het logische vervolg van de twee. De Quest biedt namelijk een draadloze ervaring én betere graphics. Daarnaast is de Quest ook vernieuwend op het gebied van tracking en heeft hij mogelijkheden voorbij roomscale VR.

De Oculus Quest wordt geleverd met twee controllers die je in je handen plaatst en daarmee kun je alle games spelen. Intern maakt de Oculus Quest gebruik van vier interne tracking camera’s, waarmee de bril meet of je een kant op beweegt of bukt. Je hebt dus geen camera nodig die de bril meet. Daarnaast zijn de controllers ook draadloos, dus heb je complete bewegingsvrijheid. Via een optie in het menu kun je door de bril heen kijken, via een camera, en kun je zodoende op de grond aftekenen hoeveel bewegingsvrijheid je hebt. Als je richting de randen beweegt, dan waarschuwt de bril je, waardoor je hopelijk in de praktijk geen dingen omgooit.- All-in-one VR: geen pc. Geen draden. Geen grenzen. Oculus Quest is een alles-in-één spelsysteem dat is gebouwd voor virtual reality. Nu kun je bijna overal spelen met alleen een VR-headset en -controllers.
- Oculus Touch Controllers: maak gebruik van de bekroonde Oculus Touch-controllers. Schuine strepen, worpen en grijpers verschijnen in VR met intuïtieve, realistische precisie, waarbij je je handen en gebaren direct in het spel vervoert
- Eenvoudig in te stellen: de wereld is jouw speelhal. Instellen is gemakkelijk, of je nu thuis bent of ergens anders. Oculus Quest werkt met je omgeving, zodat je staand of zittend in grote of kleine ruimtes kunt spelen.

Oculus Quest games


Oculus Quest is het laatste stukje hardware van Facebook in hun eerste generatie VR-apparaten. Het heeft zes vrijheidsgraden en Facebook heeft het relatief gemakkelijk gemaakt voor ontwikkelaars om hun Oculus Rift-spellen over te dragen aan de Oculus Quest. Daarom zijn er een aantal games beschikbaar bij de lancering van de headset.
Hieronder enkele voorbeelden:

Beat Saber
Beat Sabre is een van de meest populaire VR-games op een aantal platforms. Hierin gebruik je zowel controllers als bewegingsregistratie om naar blokken te vegen die met muziek zijn gesynchroniseerd.

Rec Room
Als je de eigenaar bent van een VR-headset en je Rec Room niet kent, moet dat echt moeten veranderen. Rec Room is een van de best afgeronde VR-ervaringen. Het heeft een groot aantal avonturen om door te gaan, waaronder een full-size Battle Royale-paintballgame, een piratenschipavontuur en een lasertag. Gratis bij Oculus Store.

Tilt Brush - Google
Wat als de hele wereld je canvas was en je verfborstels met dezelfde inspanning licht en geluid en emotie konden tekenen als elke andere verf? De mensen van Google brengen al jaren fantasie met virtual reality samen met Tilt Brush en voor het eerst zal die ervaring dankzij Oculus Quest volledig draadloos zijn.

Vader Immortal: episode 1
Niet echt een game, technisch gezien, maar een VR-verhaal dat je meeneemt door enkele van de avonturen die de favoriete slechterikervaringen zijn van iedereen in het Star Wars-universum. De mensen bij ILMxLAB hebben behoorlijk het verhaal klaargemaakt voor deze titel en ze zijn erg enthousiast om het met iedereen te delen wanneer Quest wordt gelanceerd!

Moss
Moss van Polyarc is een favoriet spel om te spelen in Windows Mixed Reality en Rift. Leading Quil, de hoofdpersoon van de muis, rond de mooie wereld zal een complete vreugde zijn met de vrijheid van kabels die de Quest belooft.

Superhot VR
Superhot VR is een van de spellen waar alle VR-games mee vergeleken kunnen worden. De unieke visuele stijl en gameplay maken het de perfecte VR-game.

Oculus Quest
virtual reality bril
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2019 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info