Beste VR bril 2020: welke headset biedt de beste virtual reality ervaring?


Wil je een keuze maken in de aanschaf van een VR-bril en wil je tips bij het kopen hiervan? Op dit moment zijn er vier virtual reality headsets die in aanmerking komen voor de beste VR-bril van 2020: PlayStation VR, Oculus Rift S, Oculus Quest en Valve Index.

Waar kan ik VR-brillen het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.
virtual reality bril top beste
beste vr-bril nederland en belgie
goedkoop vr-bril
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen

Oculus Rift S

Net als de Oculus Rift werkt de Rift S samen met een PC om virtual reality-ervaringen te beleven. Het maakt verbinding met je pc via een USB 3.0-poort en een displayport-verbinding en is met een lange kabel aan de machine verbonden die meer dan genoeg is om plaats te bieden aan de VR-ervaringen die Rift S kan leveren. Het is beperkter in bewegingsvrijheid dan de draadloze Oculus Quest , maar daar staat tegenover je met de Oculus VR-bril meer gedetailleerde en dynamische ervaringen beleeft.
In veel opzichten is de Rift S beter dan de originele Oculus Rift. Het is gemakkelijker in te stellen, mogelijk comfortabeler om te dragen, heeft een veel robuustere gamebibliotheek dan bij de lancering en een verbeterde resolutie. Maar helaas heeft Oculus daarvoor een hogere audio- en verversingssnelheid moeten opofferen.

Playstation VR

PSVR
Het valt niet te ontkennen dat je, om de HTC Vive, HTC Vive Pro of de Oculus Rift te gebruiken, een behoorlijk hoogwaardige gaming-pc nodig hebt, wat voor veel mensen een drempel kan zijn. Dat is niet het geval bij Sony's PlayStation VR , waarvoor weinig meer nodig is dan een PS4- console.
Gezien het aanzienlijke verschil in vermogen tussen de PS4 en de pc, is de PlayStation VR een verrassend competente VR-headset. Dankzij de steun van Sony is ook de verzameling PlayStation VR-games indrukwekkend. Er waren tientallen beschikbaar bij de lancering, en er zijn er nog veel meer gevolgd tijdens het eerste verkoopjaar. Sony heeft een van onze grootste bezwaren aangepakt met de PlayStation VR - dat de accessoires afzonderlijk worden verkocht - door een verscheidenheid aan pakketten en bundels aan te bieden met apparaten zoals de PlayStation Camera inbegrepen. PlayStation Move-controllers, hoewel in sommige bundels inbegrepen, zijn deze echter niet in elke bundel aanwezig.
Hoewel je je bewust moet zijn van de extra kosten, afhankelijk van de bundel je kiest, hebben recente prijsverlagingen de PlayStation VR nog betaalbaarder gemaakt. Het is misschien niet de beste VR-headset, maar de PSVR maakt zeker een sterke zaak voor gebruikers en sommigen zullen merken dat dit op dit moment het beste voor hen is. En als je erover denkt om in de volgende generatie naar PlayStation te gaan, zal de PS5 ook PSVR ondersteunen.

Valve Index

De Valve Index VR-bril is een headset van een nieuwe generatie: het heeft een ultrahelder scherm dat redelijk goed werkt, zelfs met oudere GPU's, een breder gezichtsveld, een hogere verversingssnelheid en Valve's knokkel 'controllers, die de beweging van elke vinger kunnen volgen. Het is een aanzienlijke upgrade van de HTC Vive en werkt veel soepeler dan de Vive Pro, een krachtige VR-headset die echt moeite had om de belofte van high-end, kamergrote VR waar te maken. Hoewel de Valve Index de beste VR-headsets is die ooit is uitgebracht, heeft het enkele van de meest vervelende aspecten van VR meegenomen: het instellen ervan kan moeizaam zijn, updates kunnen verbindingsproblemen veroorzaken en u kunt de volgende keer dat u het gaat gebruiken een nieuwe fout tegenkomen. Maar als je voorbij die problemen kunt kijken, is dit een echt goede VR-headset. Het is duur, ja - en op dit moment kan het moeilijk zijn om aan voorraad te komen - maar voor de gamers die VR van het volgende niveau willen, is de Valve Index de echt interessant.

Oculus Quest

Oculus Quest VR headset
Wil je niet gebonden zijn aan kabels of vastzitten aan een gaming-pc en een VR-headset van 999, dan is de Oculus Quest een geweldig alternatief. Simpel gezegd, Oculus Quest luidt een nieuw tijdperk in voor virtual reality, een tijdperk dat geen smartphone of pc nodig heeft om uitstekende ervaringen uit te voeren. Het heeft een OLED-scherm met een resolutie van 1440 x 1600 per oog en wordt aangedreven door een Snapdragon 835-processor. In tegenstelling tot andere headsets die extra apparatuur, externe sensoren of een langdurig installatieproces vereisen, kun je na het opladen van de Quest binnen een paar minuten aan de slag dankzij een eenvoudige installatie in de Oculus mobiele app. Sterker nog, als je al Oculus-spellen in je bibliotheek hebt, kunnen sommige zelfs op de Oculus Quest worden gespeeld, maar dat is niet altijd het geval.
Oculus Quest is echter niet perfect - naast een kleine lichtlekkage door de bodem (precies waar je neus is), zegt Oculus dat je kunt verwachten dat de Quest 2 tot 3 uur meegaat na een volledige lading, afhankelijk van of je ' kijken naar media of spelen van games. Dat betekent dat je de Quest waarschijnlijk tussen sessies moet opladen - wat een gedoe kan zijn als je het vergeet. Voor wie op zoek is naar een stand-alone VR-bril dan is de Oculus Quest onze aanbevelingstip.

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier:

virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
virtual reality bril - vr-brillen
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
beste vr headsets
2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info