Welke soorten VR-brillen zijn er te koop?

Inmiddels zijn er diverse soorten VR-brillen te koop. Dit zijn veelal brillen waarbij je gebruik moet maken van je smartphone. Na het downloaden van VR-apps kijk je dan door de bril naar het scherm van je mobiele telefoon. Dit is een leuke en goedkope manier om kennis te maken van virtual reality. Naast deze 'smartphone VR-brillen' komen dit jaar ook meer serieuze VR-brillen op de markt. De kwaliteit en beleving zal vele malen beter zijn; de prijs ligt echter ook veel hoger.

De volgende 4
categorieen VR-brillen zijn te onderscheiden:

- smartphone VR-bril
- PC/laptop VR-bril
- spelcomputer VR-bril
- standalone VR-bril

Wil virtual reality brillen onderling met elkaar vergelijken? Ga dan naar VR-brillen vergelijken.

Verschil AR (Augmented Reality) en VR (Virtual Reality)

Het grootste verschil tussen AR (augmented reality) en VR (virtual reality) is dat AR gebruik maakt van echte beelden zoals je die gewoon ziet als je kijkt en deze samenvoegt met computer graphics en/of animaties. Hierdoor krijg je nog meer het gevoel dat het virtuele gedeelte thuishoort in het beeld dat je ziet.
Daarnaast is er nog Mixed Reality (MR): Mixed reality gebeurt niet alleen in de fysieke wereld en de virtuele wereld, maar is een mix van realiteit en virtuele realiteit. Lees verder.


Verschil tussen VR-bril en Hololens

De VR-bril plaatst de drager regelrecht in een andere wereld, waarbij je je in feite dus eventjes afsluit van de realiteit. De HoloLens van Microsoft is eerder een uitbreiding voor de echte wereld, en maakt het dus een stuk socialer in gebruik. Als jij een spelletje Minecraft speelt zit jij niet in de blokkerige wereld: dit landschap komt naar jouw huiskamer, terwijl jij gewoon nog je tafel, stoelen en het glas drinken op tafel kunt zien.
VR-accessoires
Om de VR-bril te kunnen besturen met je handen zijn er VR-handschoenen op de markt. Deze handschoenen leggen hand- en vingerbewegingen vast waardoor gebruikers handen zien in virtual reality.
Meer: VR-accessoires
Kenmerken van een smartphone VR-bril:
Betaalbare instapmodellen
Ideaal voor eerste kennismaking met virtual reality
VR-apps downloaden via stores op smartphone

Smartphone VR-bril

PC/laptop VR-bril

Kenmerken van een PC/laptop VR-bril:
VR-bril is aangesloten op een krachtige PC/laptop
Geschikt voor geavanceerdere VR games en apps
VR-apps downloaden op PC of laptop
virtual reality headset samsung prijs
virtual reality bril headset
Google Cardboard
Samsung Gear VR
VR Box
prijs vr-bril
Immerse VR headset
vr-bril prijs

Spelcomputer VR-bril

Standalone VR-bril

Sony Playstation VR
Kenmerken van een PC/laptop VR-bril:
VR-bril is aangesloten op een spelcomputer/-console
Geschikt voor geavanceerdere VR games en apps
VR-apps downloaden via spelcomputer (bijv. Playstation)
AuraVisor
Kenmerken van een stand-alone VR-bril:
VR-bril met ingebouwde computer (geintegreerd)
Vrij bewegen zonder snoeren
BOBO VR
virtual reality bril
virtual reality bril
VR Shinecon
Prijs: 15,- tot 50,-
Prijs: 50,- tot 125,-
virtual reality brillen vergelijken
virtual reality brillen vergelijken aanbieding kopen
virtual reality bril trust
Trust
virtual reality bril
Durovis
LG 360 VR
virtual reality brillen vergelijken
VR Pro
vr-brillen vergelijken smartphone
Google Daydream View
virtual reality brillen vergelijken

Welke VR brillen zijn er te koop?

Maak gebruik van het onderstaan overzicht van een van de beste virtual reality brillen en headsets die voor bedrijven en consumenten te koop zijn. Wil je weten waar je de goedkoopste VR-brillen kunt kopen? Klik hier.
Vive
Vive
Merk: HTC
Type: PC/laptop VR-bril
Platform: SteamVR
Resolutie: 2160x1200

Meer informatie
Oculus Rift
Oculus Rift
Merk: Oculus
Type: PC/laptop VR-bril
Platform: Oculus
Resolutie: 2160x1200

Meer informatie
692,- bij Unbound VR
Oculus Quest
virtual reality bril top beste
beste vr-bril nederland en belgie
goedkoop vr-bril
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen

Wat zijn nu in 2020 de best verkochte VR brillen?


Klik op onderstaande top 10, best beoordeelde of meest bewaarde VR-brillen of klik hier als je wilt weten waar virtual reality headset online te koop zijn (inclusief aanbiedingen).

Toepassingen VR-bril in de praktijk


De Virtual Reality-bril wordt inmiddels al in vele situaties toegepast. Naast dat je de VR-bril kunt gebruiken om films of 360-video te kijken of om mee te gamen, wordt er al flink geexperimenteerd in bijvoorbeeld het onderwijs, ziekenhuis, pretparken, bedrijfsleven, bouw en in de sport.

Bij welke webshops koop ik voor de beste prijs een VR-bril?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk bij de meest interessante webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.

Wat is een VR-bril (virtual reality bril)?

Een VR-bril (virtual reality-bril) is een beeldscherm dat direct voor je ogen op het hoofd gedragen wordt. Door de bril (of headset) wordt een virtuele werkelijkheid ervaren doordat er een 3D-computer gegenereerde omgeving wordt getoond. Om een realistische gebruikerservaring te bieden, wordt het beeld geprojecteerd alsof het zich enkele meters verderop afspeelt. Je ontvangt daarmee geen visuele informatie meer van de echte omgeving omdat de bril je ogen volledig omsluit. Zo lijkt het alsof je echt in een andere realiteit bent beland. VR-brillen geven je een unieke 3D ervaring. Een VR-bril wordt ook wel genoemd: virtual reality headset, head-mounted display (MHD), 360 graden- of 3D-bril. Lees verder

Wat zijn de best verkochte VR-brillen van 2020?


I
n 2020 zal virtual reality de markt verder gaan veroveren. De drie best verkopende VR-brillen tot nu op de markt zijn Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Daar zijn inmiddels zeer interessante VR-brillen bijgekomen zoals de Oculus Quest. De Quest is een (redelijk) betaalbare, draadloze virtual reality headset waar je geen dure gaming PC voor nodig hebt en de ervaringen tot nu toe zijn erg positief. Tevens nieuw is de HTC Vive Cosmos.
Heb je minder geld te besteden en wil je toch kunnen genieten van virtual reality, kies dan voor een van de vele reguliere smartphone VR-brillen. Hieronder meer informatie over de verschillende soorten virtual reality headsets die te momenteel te koop zijn of lees verder voor meer informatie over welke VR-bril de beste vituele reality ervaring te bieden heeft.

Welke VR-bril biedt de beste virtual reality ervaring?


Wil je een keuze maken in de aanschaf van een VR-bril en wil je tips bij het kopen hiervan? Op dit moment zijn er vier virtual reality headsets die in aanmerking komen voor
de beste VR-bril van 2020: Oculus, PlayStation, HTC en Valve. Lees verder

virtual reality headset prijs
Homido VR
Oculus Go
virtual mixed reality bril
Wat kunnen Windows 10 Mixed Reality brillen?

Windows Mixed Reality is op dit moment niet wat de naam suggereert. De huidige brillen hebben wel camera's, maar die gebruiken ze alleen om de omgeving te tracken en zo de positie van de gebruiker te kunnen bepalen. Het is niet mogelijk om met de camera de echte wereld weer in de bril te tonen en daar digitale beelden op te projecteren. De naam Mixed Reality suggereert dat dit hier wel het geval is, maar vooralsnog is er geen sprake van gemengde realiteit.
VR-brillen voor Windows 10 Mixed Reality: Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo.

Meer informatie over Virtual Reality en VR-brillen

virtual reality bril top beste
beste vr-bril nederland en belgie
goedkoop vr-bril
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen
virtual reality brillen
virtual reality vr brillen
vr brillen virtual reality
virtual reality bril - vr-brillen overzicht en meer informatie over vr headsets
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info