Wat is een VR-bril (virtual reality bril)?


Een
virtual reality-bril is een op het hoofd bevestigd apparaat dat virtuele realiteit biedt aan diegene die deze bril draagt. VR-brillen worden veel gebruikt bij computerspellen, maar ze worden ook gebruikt in andere toepassingen, waaronder simulators en trainers. Ze bestaan uit een stereoscopisch op het hoofd gemonteerd display (met afzonderlijke beelden voor elk oog), stereogeluid en sensoren voor het volgen van de hoofdbewegingen (waaronder gyroscopen, versnellingsmeters, gestructureerde lichtsystemen enz.). Sommige VR-brillen hebben ook eye-tracking- sensoren en gamecontrollers.
bron: Wikipedia
Een virtual reality-bril is dus in feite een beeldscherm dat direct voor je ogen op het hoofd gedragen wordt. Door de bril (of headset) wordt een virtuele werkelijkheid ervaren doordat er een 3D-computer gegenereerde omgeving wordt getoond. Om een realistische gebruikerservaring te bieden, wordt het beeld geprojecteerd alsof het zich enkele meters verderop afspeelt. Een Virtual Reality bril kan worden gebruikt voor het spelen van games en het bekijken van films, maar in toenemende mate zijn er ook andere toepassingen. 

Een VR-bril wordt ook wel genoemd:
virtual reality headset
head-mounted display (MHD)
360 graden- of 3D-bril


virtual reality bril

Soorten VR-brillen

Inmiddels zijn er diverse VR-brillen te koop. Dit zijn veelal brillen waarbij je gebruik moet maken van je smartphone. Na het downloaden van VR-apps kijk je dan door de bril naar het scherm van je mobieltje. Dit is een leuke en goedkope manier om kennis te maken met VR. Naast deze 'smartphone VR-brillen' zijn er ook meer serieuze VR-brillen op de markt, waaronder de Oculus Rift, HTC Vive en de PlayStation VR. De kwaliteit en beleving zal vele malen beter zijn; de prijs ligt echter ook veel hoger.
virtual reality vr-brillen kopen

Waar zijn VR-brillen te koop?

VR-brillen zijn te koop in diverse winkels. Met name in online shops is een uitgebreid assortiment te vinden.
Het kiezen en online bestellen van een VR-brillen kan bijvoorbeeld bij Bol.com:

Wat is Virtual Reality?

Virtual reality (VR), letterlijk virtuele werkelijkheid of virtuele realiteit, is een vorm van technologie die een wereld kan creėren waarin mensen dingen kunnen ontdekken en vaak ook een interactie mee aan kunnen gaan.
Virtual Reality is bekend geworden door de 3D-bril waardoor films levendiger werden, maar tegenwoordig kun je je ook in een virtuele omgeving bevinden waar jij je, door middel van het echt bewegen van je lichaam, ook in de virtuele wereld beweegt. Lees hier meer over virtual reality of bekijk onderstaande video.
Wat is een VR-bril?
virtual rality headset
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info
© 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen.
contact@vr-bril.info