Alle informatie over de VR-bril Valve IndexDe Valve Index VR-bril is een headset van een nieuwe generatie: het heeft een ultrahelder scherm dat redelijk goed werkt, zelfs met oudere GPU's, een breder gezichtsveld, een hogere verversingssnelheid en Valve's knokkel 'controllers, die de beweging van elke vinger kunnen volgen. Het is een aanzienlijke upgrade van de HTC Vive en werkt veel soepeler dan de Vive Pro, een krachtige VR-headset die echt moeite had om de belofte van high-end, kamergrote VR waar te maken. Hoewel de Valve Index de beste VR-headsets is die ooit is uitgebracht, heeft het enkele van de meest vervelende aspecten van VR meegenomen: het instellen ervan kan moeizaam zijn, updates kunnen verbindingsproblemen veroorzaken en u kunt de volgende keer dat u het gaat gebruiken een nieuwe fout tegenkomen. Maar als je voorbij die problemen kunt kijken, is dit een echt goede VR-headset. Het is duur, ja - en op dit moment kan het moeilijk zijn om aan voorraad te komen - maar voor de gamers die VR van het volgende niveau willen, is de Valve Index de echt interessant.


Wat kost een Valve Index?De nieuwe virtuel reality bril Valve Index gaat compleet 1.079 euro kosten. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Voor deze prijs krijgen gebruikers de headset, twee controllers en twee externe sensoren. De Index biedt een lcd-scherm met een resolutie van 1.440 x 1.600 pixels. Het scherm ververst met een frequentie van 120 Hz en biedt een experimentele mode waarin dit oploopt tot 144 Hz. De VR-headset werkt verder samen met Valves gamewinkel Steam. VR-ervaringen die gebruikers eerder hebben gekocht voor de concurrerende brillen HTC Vive, Oculus Rift of een headset met het Windows Mixed Reality-platform, werken ook op de Index.

De externe sensoren, waar gebruikers er maximaal vier van kunnen plaatsen, maakt het mogelijk dat Index de positie van de VR-gebruiker in een ruimte kan volgen. De VR-headset is ook zonder deze sensoren te gebruiken.
Index werkt met een computer die draait op Windows 10, Linux of SteamOS met een werkgeheugen van minimaal 8 GB. Naast de complete set van headset, controllers en sensoren, biedt Valve ook een bundel aan met enkel de headset met twee controllers (799 euro) en zijn de drie producten los te koop.

Meer informatie over de VR-bril Valve Index


Valve Index VR Kit Review: Bekijk onderstaande review voor meer informatie.

Waar kan ik het beste een Valve Index headset kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.
Valve Index
virtual reality headset Vive Index
virtual reality headset Valve Index
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen.
contact@vr-bril.info
2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info
2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info