VR-Apps en -games


Er zijn inmiddels al vele VR (virtual reality) apps en games uit die te gebruiken zijn voor VR-brillen. Het aantal VR-apps zal de komende jaren nog flink toenemen. Google werkt bijvoorbeeld aan een virtual reality-versie van Android en zou via deze software virtual reality-apps aan gebruikers willen aanbieden. Diverse Virtual Reality apps en games zijn nu al te downloaden, onder andere via de Play Store. Hieronder meer informatie en links naar waar de apps en games te downloaden zijn.
Voorbeeld Apps Google Cardboard - Android Apps Google Play
bioscoop app
VR-apps in Android Play Store                                                              VR-Apps in AppStore
Oculus Rift
Er zijn inmiddels diverse VR-spellen uit voor de Oculus Rift. Er komen dit jaar minstens honderd games uit die de virtual realitybril Oculus Rift ondersteunen, waarvan twintig gemaakt worden door Oculus Studios.
Enkele populaire games zijn o.a. EVE: Valkyrie, Project CARS, Elite Dangerous en Assetto Corsa.
Lees verder
Games download platform

Meer virtual reality apps en games zijn te downloaden op:
- www.wearvr.com
- www.vrapplist.de
Gamehal met virtual reality in Delft
06/11/2018
Goed nieuws voor gamefanaten! Binnenkort opent er een grote speelhal vlakbij Delft waar je spellen kunt spelen met een virtual realitybril op. ‘VR Arcade‘ krijgt twee speelvelden van 240 vierkante meter en opent op 17 november. In de nieuwe speelhal kun je terecht voor een leuke dag met vrienden, want de games speel je in teams van maximaal vijf personen. lees verder
VR-bril PlayStation: 130 nieuwe VR games aangekondigd
15/12/2017
De PlayStation VR, de VR-bril van Sony's  is twee miljoen keer verkocht. Al die twee miljoen bezitters hebben bij elkaar zo'n 12,2 miljoen games voor het apparaat gekocht. Sony heeft overigens aangekondigd dat er zo'n 130 VR games in de pijplijn zitten voor komend jaar. De PS console heeft inmiddels de 70,6 miljoen verkochte aantallen aangetikt.

nieuwe VR-game Everest VR beschikbaar
01/11/2017
Everest VR is nu beschikbaar op de Playstation VR. Het spel is 5 dagen geleden aangekondigd door developers van Solfar Studios en schijnt tot een van de beste VR spellen te behoren. In deze review worden alle features en ervaringen van dit spel geanalyseerd. Dit gebeurt aan de hand van reeds bestaande beoordelingen en Youtube filmpjes.

KFC traint medewerkers met angstaanjagend nieuw VR-spel
25/08/2017
Fastfoodketen KFC heeft een nieuwe manier om medewerkers te trainen en die lijkt rechtstreeks uit een horrorfilm te komen. Kentucky Fried Chicken kondigt aan dat het medewerkers gaat trainen met een ‘virtual reality game’. Het spel genaamd “The Hard Way – a KFC Virtual Training Escape Room” is een proces van 25 minuten waarbij de deelnemers virtueel kip moeten bereiden om te kunnen “ontsnappen” en winnen. Bij het bekijken van de trailer lijkt het spel meer een ontsnapping uit een spookhuis, dan het bewegen in een fastfoodkeuken. Op de achtergrond is enge muziek te horen. De simulatie in virtual reality is bedoeld als aanvulling op het huidige trainingsprogramma van de fastfoodketen.

Google Blocks maakt vr-ontwikkeling makkelijker
12/07/2017
Google Blocks gelanceerd, een app om 3d-objecten voor virtual reality te boetseren. Google maakt het creatievelingen makkelijker om werelden voor virtual reality te creëren. Zelfs als ze geen ervaring hebben met modelleren. Via de app Blocks voor de HTC Vive en Oculus Rift, worden objecten in 3d gemaakt in plaats van 2d op een plat scherm. Google Blocks is enkel verkrijgbaar voor de HTC Vive en Oculus Rift, omdat hier meer kracht achter zit dan bijvoorbeeld Google Daydream. Ook zijn de controllers voor deze brillen beter, zodat precisie tijdens het modelleren van objecten mogelijk is. Maar Blocks is wel een manier voor ontwikkelaars om sneller werelden te maken die ook toegankelijk zijn via Cardboard, Daydream of Gear VR. Heb je zelf een vr-bril en wil je ook aan de slag? Blocks is gratis verkrijgbaar in de Oculus Rift Store en via Steam.

nieuwe VR-game Star Trek: Bridge Crew
29/06/2017
Ubisoft heeft de Virtual Reality-game Star Trek: Bridge Crew gelanceerd. De virtual reality game waar spelers als lid van de Starfleet de ruimte ontdekken, is nu verkrijgbaar voor PlayStation VR, Oculus Rift en HTC Vive. De game is ontwikkeld door Red Storm Entertainment, een Ubisoft studio, onder licentie bij CBS Consumer Products en kan cross-platform gespeeld worden.

PlayStation brengt de mythe van de Minotaurus naar VR
11/06/2017
In de VR-game Theseus kruip je in de huid van deze Griekse held. Het spel wordt ontwikkeld door Forge Reply en biedt, in tegenstelling tot de meeste VR-games, een third-person ervaring. De makers geloven dat de omgevingen indrukwekkender ogen dankzij het third person-perspectief. Je betreedt gigantische ruimtes, maar kruipt ook door claustrofobische tunnels. Dankzij virtual reality wordt dit natuurlijk nog dramatischer. Theuseus verschijnt in de zomer van dit jaar voor PlayStation VR.

Met VRidge high-end VR games op smartphones spelen
21/04/2017
Developer RiftCat heeft een VR-client die is gericht op high-end virtual reality gaming met behulp van een smartphone als display. De VRidge software kan op een PC of laptop systeem draaien waarbij de gaming inhoud gespiegeld op je Android of iOS-apparaat wordt geďnstalleerd. Als je PC-systeem voldoet aan de eisen van de VR games, kun je VRidge gebruiken om titels anders alleen speelbaar op Oculus Rift of HTC Vive. De software maakt gebruik van de smartphone ingebouwde sensoren om de koppositie bepalen, maar interactie is voorlopig beperkt tot muis en toetsenbord. De volledige versie van VRidge kost $ 15; de trial versie is gratis.

HTC opent eigen studio voor VR-spellen en -apps
10/12/2016
HTC opent een eigen studio voor virtual reality-spellen en -apps. De studio heet Vive Studios en zal games en apps uitbrengen van HTC en externe VR-bril ontwikkelaars. Het is vergelijkbaar met Oculus Studios, de interne ontwikkelaar van concurrent Oculus. Vive Studios zal met name worden ingezet voor zakelijke doeleinden en voor producties voor in de arcadehallen waar mensen met de HTC Vive kunnen spelen. De eerste titel die Vive Studios onthuld heeft, is Arcade Saga. Dit is een grote verzameling minigames die spelers 84 levels aanbiedt, evenals een uitgebreid verhaal. De gamemakers hebben zich laten inspireren door titels als Breakout, Galaga en Arkanoid. Spelers nemen de rol aan van een kunstmatige intelligentie die het opneemt tegen gevaren die zijn ontwikkeld door mensen. Arcade Saga is beschikbaar vanaf 10 december via Steam en Viveport, de eigen digitale winkel van HTC voor de HTC Vive.

VR-game Call of Duty gratis voor alle PS4-gamers
04/11/2016
De VR-game die hoort bij het nieuwe Call of Duty-deel, Jackal Assault, is gratis beschikbaar voor PlayStation 4 bezitters. In Jackal Assault nemen spelers plaats in de Jackal, een straaljager. De VR game wordt gespeeld met de VR-bril PlayStation VR.

Verkoop PlayStation VR is begonnen
04/11/2016
Sony is begonnen met de verkoop van de Playstation VR. De VR-bril van Sony werkt in combinatie met alle varianten van de PlayStation 4 en kost 400 euro. Bij de headset moet wel los een camera worden aangeschaft. De PlayStation VR kost 398 euro. In de doos bevindt zich de vr-bril, de extra processoreenheid, oordopjes, een hdmi-kabel, usb-kabel, voedingskabels en een adapter om de headset aan te sluiten.
De VR-bril PlayStation VR bevat een demodisk met daarop acht verschillende speelbare demo's van VR-games. Kopers van de VR-bril kunnen dan direct aan de slag met probeerversies van enkele virtual reality games.

Virtual reality-app voor kinderen
09/09/2016
In het kader van de Kinderboekenweek presenteert uitgeverij Uniboek / Het Spectrum een speciale virtual reality-app met bijbehorende bril, die inspeelt op een 6-tal actietitels. Een dergelijke multimediale campagne is uniek in boekenland aldus de uitgever.

Pokemon Go in Virtual Reality
08/08/2016
Het enorme succes van Pokémon Go vraagt nu om mogelijkheden van Pokémon Go in virtual reality. Pokémon Go zou gespeeld kunnen worden met een VR-headset: Augmented reality gecombineerd met VR-technologie. Pokémon Go is inmiddels in Nederland officieel uitgebracht en er kan worden geconcludeerd dat de app een groter succes is dan de ontwikkelaar ooit verwacht zal hebben. Direct wordt er druk gefilosofeerd over nieuwe toepassingen. De komende tijd zal meer duidelijk worden over het toevoegen van virtual reality aan Pokémon Go.

Sony brengt PlayStation VR uit op 13 oktober
14/06/2016
Tijdens de E3 gamebeurs heeft Sony aangekondigd de PlayStation VR-bril op 13 oktober uit te brengen in de VS en in Europa. Deze kost los 399 euro en is ook verkrijgbaar in combinatie met twee Move-controllers en een camera voor 499 euro. Ook werd bevestigd dat er voor het einde van het jaar vijftig games beschikbaar moeten komen. Het blijkt te gaan om Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission, waarin de speler een X-Wing bestuurt vanuit het oogpunt van de piloot. Ook de game Batman Arkham VR van Rocksteady is bij de release beschikbaar voor de PlayStation VR. Daarnaast moet ook Resident Evil 7, dat in januari verschijnt, speelbaar zijn in combinatie met de bril. Tot slot maakte Sony bekend dat er ook een Final Fantasy XV-fps voor de PSVR uitkomt. Andere games voor het platform zijn onder andere Bound, RIGS Mechanized Combat League en Bass Drop. In de eerste game is het de bedoeling om via dansbewegingen verschillende platform-levels te spelen. De RIGS-game stelt de speler in staat om mechs te besturen in verschillende klassen.

Game Minecraft nu beschikbaar voor Gear VR
27/04/2016
De populaire game Minecraft is vanaf nu te spelen met de VR-bril van Samsung Gear. Nog voordat de game naar de Oculus Rift komt, is de game al in virtual reality te spelen via de Gear VR. Dat maakte Oculus bekend op zijn blog. Oculus heeft de Gear VR in samenwerking met Samsung ontwikkeld. De VR-editie van de game kan voor 7 dollar uit de Oculus Store worden gedownload.
Door Minecraft in Gear VR te spelen loop je dus tussen de blokken van de Minecraft-wereld in en kun je rondkijken door je hoofd te bewegen. Je kunt bouwen wat je wil en in je eigen constructies rondlopen.


VR-filmpjes via een 360-player bekijken
02/03/2016
Veel gestelde vragen zijn:
Wat als ik geen VR-bril heb?
Je kan de VR-filmpjes ook via een 360-player bekijken. Je moet dan wel de app downloaden (mobiel) of via een laptop of computer bekijken.

Moet ik in de VR-app een video downloaden voordat ik die kan afspelen?
Nee, de video’s worden gestreamd. Let op: via 3G of 4G kost dit aardig wat data. Tip: gebruik wifi.

Ik ervaar problemen met video’s bekijken. Wat moet ik doen?
Dit kan liggen aan de zoom instellingen van je smartphone.

Ga voor een iPhone 5, naar Settings > General > Accessibility > Zoom. Voor een IPhone 6, ga naar Settings > Display & Brightness > Display Zoom > View > Standard.

Netflix en Hulu komen met virtual reality-apps
02/02/2016
Zowel Netflix als Hulu komen met apps die je in virtual reality films en series laat kijken. Dat opent de weg naar films die volledig in virtual reality zijn opgenomen en je zo midden in de actie plaatsen. In de Netflix-app word je in een virtuele, sfeervolle woonkamer geplaatst, met uiteraard posters van Netflix-series aan de muur. Vervolgens kijk je films en series op een 110-inch groot virtueel televisiescherm. Je waant je in je eigen thuisbioscoop. De apps van Netflix en Hulu werken onder meer op de nieuwe Samsung Gear VR, als ook op Oculus Rift.
VR-apps in ontwikkeling
05/01/2016
Er zijn momenteel vele virtual reality games en apps in ontwikkeling. Voorbeeld: Onderzoekers aan de Universiteit van Technologie in Sydney werken namelijk aan een mobiele app, die ervoor moet zorgen dat online en in-store shoppers meteen het goede kledingstuk in hun handen hebben. De applicatie genereert een afbeelding van je postuur en laat je daarna kleding ‘passen’. Het is nog niet bekend hoe de applicatie precies werkt, maar volgens de onderzoekers gaat het om een mix van virtual reality en de echte realiteit. Een voorbeeld hiervan: Onderzoekers aan de Universiteit van Technologie in Sydney werken namelijk aan een mobiele app, die ervoor moet zorgen dat online en in-store shoppers meteen het goede kledingstuk in hun handen hebben. De applicatie genereert een afbeelding van je postuur en laat je daarna kleding ‘passen’. Het is nog niet bekend hoe de applicatie precies werkt, maar volgens de onderzoekers gaat het om een mix van virtual reality en de echte realiteit.

Game-ontwikkelaars actief bezig met het ontwikkelen van VR-spellen
23/01/2016
Ongeveer één op de zes ontwikkelaars (16 procent) is actief bezig met virtual reality; dit blijkt uit een onderzoek van de belangrijke gamebeurs GDC onder tweeduizend ontwikkelaars. Vorig jaar was dat nog 7 procent.
Van de respondenten zegt 15 procent dat zijn of haar volgende game ook al ondersteuning voor vr zal bieden. Dat was vorig jaar 6 procent. De Oculus Rift is onder de ontwikkelaars de populairste vr-bril.  Van de ontwikkelaars denkt dat driekwart dat virtual reality ook op de lange termijn een belangrijke sector van de gameindustrie zal worden. De pc blijft daarbij het populairste platform om voor te ontwikkelen. 52 procent van de ontwikkelaars werkt aan een pc-game. 44 procent maakt een game voor mobiele apparaten, 27 procent voor de Playstation 4 en 23 procent voor de Xbox One. De Wii U is onder ontwikkelaars een stuk minder populair. Slechts 5 procent werkt aan een game voor de Nintendo-console. Nog eens 2 procent werkt aan een game voor Nintendo 3DS.

Nieuwe games voor Playstation VR aangekondigd
06/12/2015
Tijdens Playstation-evenement Playstation Experience zijn verschillende nieuwe games voor Playstation VR aangekondigd. De virtual reality-bril van Sony staat gepland voor de eerste helft van 2016.
Zo komt Ubisoft met Eagle Flight voor Playstation VR. In de game kruipen spelers in de huid van een vogel. Een trailer toont beelden waarin de vogel door Parijs vlieft, en spelers rond de Eiffeltoren en de Notre Dame cirkelden.

Google heeft een speciale plek in de Play Store aangemaakt die zich volledig richt op virtual reality-apps. Die zijn in eerste instantie bedoeld voor Googles eigen kartonnen VR-bril, de Cardboard, maar kunnen ook in andere goedkope virtuele brillen worden gebruikt. Er zijn 'passieve' apps te vinden, zoals een 3D-concert van Paul McCartney, maar er zijn ook games te spelen via externe controllers. Ook in de AppStore van Apple zijn inmiddels al vele VR Games te downloaden.

Welke smartphones zijn geschikt voor een VR-bril?

De nieuwe technieken in de VR-apps vragen heel wat van je smartphone om goed te kunnen functioneren. VR-apps in combinatie met een VR-bril werken niet altijd op iedere smartphone. In de meeste gevallen werken VR-apps bij:
- iPhone 4s of nieuwer in combinatie met iOS8 of hoger
- Android smartphone met minimaal android 4.4 (o.a. Samsung Galaxy S4 t/m S7, LG G3 en nieuwer, Nexus 5 en 6)
- recente gekochte smartphones

Virtual reality bril games (VR-apps) downloaden

Inmiddels zijn er vele virtual reality apps te downloaden in de Android Play Store en de AppStore.
Smartphone VR-bril
Voorbeelden:

VR-app: Milk VR
Speciale app voor Gear VR-bril: hierin worden dagelijks nieuwe 360 graden-video's beschikbaar gesteld.
VR-app: Fulldive VR - Virtual Reality
VR-app: AH Efteling
VR-app: VR Cinema for Cardboard
VR Theater for Cardboard
Cardboard Camera
Within - VR (Virtual Reality)
VR Player FREE
Zelf VR apps maken
VR Smart2VR is het platform voor het zelf bouwen van mobiele Virtual Reality Apps. Met dit platform kun je eenvoudig, snel en goedkoop gepersonaliseerde Virtual Reality apps maken en zelf beheren. Smart2VR
Ander VR app ontwikkeltools/-platforms:
- InstaVR
- A-frame by Mozilla
- Google VR SDK

PC/laptop VR-bril

Sony PlayStation VR games


Bij de lancering van de PlayStation VR moeten er ongeveer 50 games beschikbaar zijn. De grootste game die tot op heden is aangekondigd is Star Wars Battlefront. Twee virtual reality games die tot op heden al veel indruk hebben gemaakt zijn Eve: Valkyrie en Job Simulator. Ook de game Batman Arkham VR van Rocksteady is bij de release beschikbaar voor de PlayStation VR. Vanaf oktober komen er diverse VR-games uit zoals Rigs, VR Worlds, Tumble etc.

Meer over PS VR-bril: Klik hier
Meer over PS4 games: Klik hier
Spelcomputer VR-bril
Games algemeen
VR-games virtual reality
HTC Vive
Er zijn inmiddels diverse VR-spellen uit voor de Oculus Rift. Er komen dit jaar minstens honderd games uit die de virtual realitybril Oculus Rift ondersteunen, waarvan twintig gemaakt worden door Oculus Studios.
Lees verder
VR-games & -apps

- Android
- Iphone
- Windows Mobile
Desktops en laptops voor VR-gaming

De vr-brillen die met een computer werken hebben een krachtige desktop of laptop nodig. Het belangrijkste onderdeel daarvan is de grafische kaart. Let dus goed op bij de aanschaf van een computer of de grafische kaart voldoende krachtig is. Voorbeeld van een geschikte grafische kaart is de krachtige 'NVIDIA GeForce GTX 980 Ti'.
Daarnaast heeft je VR- of gamingcomputer een krachtige processor nodig (bijv. een Intel i54590).
Controleer of jouw PC of laptop VR-compatible is:

Controleer of je computer voldoet om met Virtual Reality aan de slag te gaan door gebruik te maken van verschillende tools. Gebruik je bijvoorbeeld een grafische kaart van NVI-DIA, dan kun je GeForce Experience gebruiken om dit te controleren.
Games algemeen

360-graden video's bekijken


Bekijk 360-graden video's voor een indrukwekkende ervaring
via YouTube of voor de beste kwaliteit via de VR-app: 
Stap 1) Open de GoPro VR App of YouTube App (gratis te downloaden in de App Store of Play Store!)
Stap 2) Zoek naar de 360 graden video
Stap 3) Heb je een VR-bril? Kies de cardboard-weergave! Heb je geen bril? Bekijk de video dan in 360-mode!

Lees verder over VR-films
vr-app
virtual rality app store
virtual reality spellen
PlayStation VR-bril
vr games app store
vr games app store
virtual reality spellen
VR accessoires

Inmiddels zijn er handschoenen op de markt die hand- en vingerbewegingen vastlegt, waardoor gebruikers handen zien in virtual reality. Ook zijn er apparaten die voetbewegingen kunnen waarnemen. Zie: VR accessoires
Zet je smarphone om in een VR RIFT or VIVE
Developer RiftCat heeft een VR-app die is gericht op high-end virtual reality gaming met behulp van een smartphone. De VRidge software instelleer je op een pc of laptop waarbij gaming inhoud op je Android of iOS-apparaat wordt getoond. Meer info zie: RiftCat.com
Nieuws
Top 5 VR (360 graden video) videopers voor Android
Het VR-formaat wordt steeds populairder, omdat de technologie meer wordt ontwikkeld. Nu worden meer video's gelanceerd in dit formaat en de grote videospelers zoals VLC en MX-speler kunnen deze video's niet ondersteunen. Aangezien de 3D-video's het echte gevoel en de opwinding geven, krijgen ze veel populariteit en daarom stijgt het aantal VR-videoplayers ook. Hier zullen we de beste 5 VR-videoplayers;  deze VR-videoplayers laten u niet alleen de 360 graden video's bekijken , maar je kunt ze ook gebruiken om de 2D-video's te bekijken.
1. VR Player
Deze gratis te gebruiken 3D-videoplayer is perfect om de gebruikers in actie te zetten. Deze VR-videoplayer kan effectief de 2D, 3D Top-Bottom, 3D SBS video's op je smartphone afspelen. Als je geďnteresseerd bent in het ervaren van theater met je smartphone, dan moet u de VR-speler erin installeren.

2. VR Gesture Player
Als je geďnteresseerd bent in realistische ervaring via 3D-video's, dan moet je VR Gesture Player proberen. Het meest geweldige kenmerk van de app is dat de ingangen via handgebaren gemaakt worden. De aanraakloze controle van deze app laat de gebruikers in de wereld van de virtuele realiteit springen. De handgebaren worden herkend door de achterste camera en deze gebaren worden gebruikt om de app te controleren. Dus, de gebruikers zijn niet verplicht om de menu-selecties te maken.

3. VRTV-player free
Hoewel vergelijkbaar met de VR-player, maar VRTV biedt de bescheiden gebruikersinterface. Deze interface doet gewoon wonderen als het gaat om geluidsweergave. Deze playerapp bevat alle projectietypes die nodig zijn om de VR-video's te spelen. Fish Eye is het beste kenmerk van deze player waarmee de gebruikers de video's op een zodanige manier kunnen splitsen dat er geen spanning op je ogen komt. Alleen u moet ervoor zorgen dat het correct is aangepast tussen de leerlens en de VR-bril. Zoals de naam weergeeft, is de 3D VR videospeler ook gratis te downloaden.

4. AAA VR Cinema App voor Android
Een andere gratis maar goede oplossing voor android gebruikers is AAA VR Cinema. Het brede scala aan speelopties laat de gebruikers van de VR-video's op een geweldig niveau genieten. Al zijn functies zijn goed, maar de meest op prijs gesteld door de gebruikers is het hoofd tracking systeem. Deze geweldige technologie laat de speler de drijfbewegingen van je hoofd volgen. Zo kunnen de gebruikers de VR-video's gemakkelijk bekijken zonder dat er een Gyro-sensor nodig is. Laten we u een aantal prachtige eigenschappen van deze geweldige app vertellen.
5. Homido 360 VR-speler

Deze speler biedt een groot aantal functies en ondersteuning voor diverse videoformaten. Of het nu de 2D, 360 Side-by-Side of 360 Top Bottom is, biedt Homido de beste ondersteuning voor iedereen. Het uitmuntende kenmerk van deze speler is de ingebouwde webbrowser waarmee de gebruiker het internet kan surfen en de video van eigen keuze kan afspelen. Echter, zoals de ingangen naar Homido doorgegeven worden, hebben de gebruikers het nodig om gyrosensor in hun Android-telefoon te hebben.
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
Games algemeen


- Oculus Rift
- HTC Vive
- Playstation VR
Sintcadeaus 2018
Virtual Reality
Apps en Games
virtual reality games en apps download - vr apps en games
virtual reality games apps
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
© 2018 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info