Alle informatie over VR brillen - VR-bril.info

Menu

Veel gestelde vragen vr bril (faq)

Alle antwoorden op veel gestelde vragen over de VR bril


Wat zijn veel gestelde vragen over de VR-bril? Hieronder alle informatie over virtual reality brillen met antwoorden op frequently asked questions (FAQ).

Hoe werkt een VR bril?


De VR-bril is voorzien van twee lenzen die elk hetzelfde beeld weergeven. De lenzen richten het beeld voor beide ogen iets anders uit en geven de kijker zo een illusie van driedimensionaliteit. Als deze technologie wordt gecombineerd met een verversingssnelheid van minimaal 60 frames per seconde en een breed gezichtsveld van 100 tot 120 graden, kunnen de hersenen voor de gek gehouden worden door de optische indrukken en heb je de indruk dat je midden in een driedimensionale omgeving zit.

Een echt meeslepende VR-ervaring wordt bereikt via de trackers en sensoren. Hoofdbewegingen worden gemeten via head-tracking en het beeld past zich dienovereenkomstig aan. Het beeld volgt altijd de blik zoals je gewend bent vanuit je echte omgeving. Lees verder

Welk soort VR headset kan ik het beste kopen?

VR-brillen voor smartphones bedienen vooral de massamarkt. Ze zijn beschikbaar voor een lage prijs en bieden, in combinatie met een krachtige smartphone, een door en door overtuigende, meeslepende VR-ervaring, zelfs als ze de high-end devices voor computers en PS4 niet kunnen bijhouden. Dit maakt ze bijzonder geschikt voor alle gebruikers die zonder al te veel geld een eerste blik in de virtuele wereld willen opvangen. Een VR-bril is ook zeer geschikt voor iedereen die maar af en toe de virtuele wereld bezoekt.

De VR-headsets voor de gameconsole en de computer zijn met hun beduidend hogere prijs vooral geschikt voor de echte VR-enthousiastelingen. Afhankelijk van of je de PlayStation 4 of een krachtige spelcomputer gebruikt om te spelen, moet je kiezen voor de Sony VR-headset voor de PlayStation of voor de VR-bril voor de computer zoals de Oculus Rift of de HTC Vive.

Belangrijk: De drie belangrijkste categorieŽn VR-headsets in de gaming- en entertainmentsector zijn niet en in geen geval compatibel met elkaar. Je kunt goedkope VR-bril voor de smartphone niet aansluiten op de PlayStation 4, een andere gameconsole of een computer. De VR-headsets van Sony, Oculus of Vive zijn niet te gebruiken zonder de benodigde gameconsole of een krachtige computer.

Wat is de prijs van een VR headset?


De prijzen voor een VR-bril variŽren tussen de 50 euro bedrag voor een simpele headset voor de smartphone en ruim 600 euro voor de HTC Vive met veel accessoires. Voor de Sony VR-headset voor de PlayStation 4 moet je een bedrag berekenen rond de 300 euro, plus de prijs voor de benodigde gameconsole. De Oculus Rift kost circa 600 euro, waarvoor je net als voor de HTC Vive een krachtige computer nodig hebt. Wil je virtual reality uitproberen met je smartphone, dan kan je kiezen tussen een simpele goedkope VR-bril en een duurdere VR-bril van hogere kwaliteit.

Wat zijn de beste VR brillen van 2021?


De drie beste en bekendste VR-brillen die je tot nu toe het beste kon kopen zijn Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Daar zijn inmiddels zeer interessante VR-brillen bijgekomen zoals de Oculus Quest 2. De Quest is een (redelijk) betaalbare, draadloze virtual reality headset waar je geen dure gaming PC voor nodig hebt en de ervaringen tot nu toe zijn erg positief. Andere interessante nieuwkomer is de virtual reality headset HP Reverb G2.

Als je al in het bezit bent van een PlayStation console, dan is de PlayStation VR-bril een interessante optie. Heb je minder geld te besteden en wil je toch kunnen genieten van virtual reality, kies dan voor een van de vele mobiele smartphone VR-brillen, zoals bijvoorbeeld de VR-i Evolution.

Waar kun je een VR bril voor gebruiken?


Een VR-bril kan worden gebruikt voor het spelen van VR-games en het bekijken van VR-films, VR 360 video of VR live stream video, maar in toenemende mate zijn er ook andere toepassingen bijvoorbeeld door makelaars om klanten een virtuele rondleiding door een potentieel huis te geven. Vooral Facebook ziet veel potentie in algemene toepassingen, zoals een virtuele kantoorruimte waarin presentaties gegeven worden en iedereen met elkaar kan praten. Eigenlijk een soort conference call waarbij alle deelnemers zich toch in dezelfde ruimte bevinden.
Inmiddels zijn er diverse voorbeelden te vinden waar de VR-bril wordt toegepast. Wat dacht je van een ritje in een echte achtbaan maar dan met een VR-bril op? Ook kun je in Amsterdam al naar een VR-bioscoop waar je als bezoeker met een VR-bril de nieuwste films in een virtuele wereld kunt ervaren.
Nu dat virtual reality (VR) eindelijk begint door te breken, hebben diverse organisaties en instellingen VR inmiddels geÔmplementeerd. Lees verder

Hoe ziet Virtual Reality met een VR-bril eruit?


Enkele voorbeelden hoe met een VR-bril je kunt vechten tegen de muziek in Beat Sabre, de tijd buigen in Superhot en de Force gebruiken in een Star Wars VR-serie en laat de zwaartekracht achter in Echo Arena zie je in deze video.

Is de VR bril alleen te gebruiken voor gamers?


Een VR-bril is onder andere zeer geschikt voor gamers die een bijzonder intense en meeslepende game-ervaring willen ervaren. In de cockpit van een krachtige raceauto zitten met VR of hordes zombies of andere monsters moeten bevechten, is een ander gevoel dan alleen het spel in twee dimensies op het scherm ervaren. Maar het hoeft niet altijd zo actievol te zijn in virtual reality. Met een VR-bril en de juiste content kun je naar vrijwel elke gewenste locatie verhuizen. Je kunt een levensechte duik beleven, rondkijken op Times Square, een concert of sportevenement van dichtbij en in 3D in je woonkamer meemaken of zelfs de ruimte in reizen.
Een Virtual Reality headset is echter niet alleen het ultieme voor een gamer. De VR-apparatuur plaatst de drager van de VR-bril in virtuele realiteit. Dat kan in een computerspel zijn, maar ook in het onderwijs en het bedrijfsleven worden hightech brillen steeds populairder.
Als je nieuwsgierig en geÔnteresseerd bent in technologie en niet bang bent voor nieuwe technologieŽn, dan heeft VR zeker interessante ervaringen voor je in petto.

Waar zijn VR brillen te koop?


VR-brillen zijn te koop in diverse winkels. Met name in online shops is een uitgebreid assortiment te vinden.
Het kiezen en online bestellen van een VR-brillen kan bijvoorbeeld bij Bol.com.

Overige veel gestelde vragen over VR brillen


Hieronder meer informatie op vragen zoals: Is een VR-bril geschikt voor brildragers? Wat zijn de minimumvereisten voor een VR-bril? etc.
Welke apps zijn er te downloaden voor VR brillen?
Welke apps voor je VR-bril beschikbaar zijn, hangt onder meer af van het systeem dat je gebruikt. In de Google PlayStore of de Apple AppStore zijn diverse apps beschikbaar voor VR-brillen voor smartphones met Android of iOS. Facebook en Google bieden 360 graden video's aan die ook met VR-bril te gebruiken zijn.
Er zijn veel games beschikbaar voor de PlayStation 4 voor de Sony VR-headset. Sommige titels zijn alleen af te spelen met de VR-headset, andere zijn optioneel. Ook voor de HTC Vive en de Oculus Rift bieden de fabrikanten talloze apps in hun stores.
Wat zijn de minimale vereisten voor een VR-bril?
Over het algemeen moet je PC-gekoppelde VR-brillen minimaal een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor en een Nvidia Geforce GTX 1060 of AMD Radeon RX 580 hebben geÔnstalleerd. Bovendien zijn minimaal 8 GB RAM en vrije USB 3.0-poorten vereist. Hiermee kunnen veel games echter alleen met beperkingen worden gespeeld. Als je meer prestaties van een VR-bril wilt, moet je vooral vertrouwen op een zeer snelle grafische kaart. Voor alle zekerheid check je ook de minimum vereisten van de betreffende VR-bril die je op het oog hebt, om teleurstellingen te voorkomen.
Is een VR-bril geschikt als je een bril hebt?
VR-brillen hebben in de meeste gevallen voldoende ruimte tussen de lenzen en het hoofd zodat ook brildragers de headsets kunnen gebruiken. Bij lichte ametropie kan de instelling van de beeldscherpte een bril overbodig maken. Als je echter een bijzonder brede bril gebruikt, moet je zorgvuldiger meten bij het kopen van een virtual reality-systeem. Met een VR-bril voor smartphones ligt het anders. Niet alle modellen bieden voldoende ruimte voor een bril.
Heeft een VR-bril onderhoud nodig?
Een opwindende VR-game kan een zweetdruppel veroorzaken, aangezien fysieke beweging een essentieel onderdeel is van de VR-ervaring. Maar zweet en stof enerzijds en optische apparaten anderzijds zijn geen vrienden. De lenzen moeten regelmatig worden schoongemaakt met een zachte doek. Als je aan de veilige kant bent, kun je ook stofblazers gebruiken, zoals die door professionele fotografen worden gebruikt. De bekleding van de beste VR-brillen is goed schoon te maken of te vervangen.
Kan je ziek worden in Virtual Reality?
Als de fysieke en visuele sensaties niet overeenkomen, kan dit misselijkheid veroorzaken. De evolutie heeft ons gevormd door het feit dat dergelijke tegenstrijdigheden vaak verband houden met vergiftiging. Net als bij reisziekte, reageren onze hersenen op dergelijke afwijkingen met misselijkheid: als iets ons vergiftigt, moeten we ervan afkomen en overgeven. Hoe beter de grafische weergave en de resolutie van de virtuele realiteit, hoe lager het risico op misselijkheid. De framesnelheid moet vooral 90 frames per seconde zijn. Veel patiŽnten kunnen het risico ook minimaliseren door er geleidelijk en langzaam aan te wennen.
Welke aansluitingen heeft de VR-bril nodig?
VR-brillen voor smartphones zijn meestal heel eenvoudig en hebben geen eigen aansluitingen. Ze worden soms aangeboden met een geÔntegreerde koptelefoon of gebruiken de koptelefoonaansluiting op de smartphone. USB-poorten of HDMI-poorten zijn niet voorzien omdat je geen extra randapparatuur kunt aansluiten.
Heb je een VR-bril voor je smartphone, zorg dan dat je een bluetooth interface hebt zodat je een controller of een gamepad kunt aansluiten. De VR-headsets voor de computer of de gameconsole zijn voorzien van alle benodigde aansluitingen.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
© 2021   www.vr-bril.info