VR live streaming: de toekomst van uitzenden

Virtual Reality live streaming is de manier waarop we live evenementen gaan meebeleven. Met deze nieuwe technologie is een nieuwe vorm van 360 graden uitzenden mogelijk: stereoscopische 360 inhoud streamen met VR gaat zeer zeker  een nieuw niveau van beleving en productiemogelijkheden bieden.

Met VR live streaming kunt je via een VR-bril meekijken naar de nieuwste films of live sportwedstrijden bekijken. Hoe mooi is dat om toch het live gevoel te beleven van een live concert, theater of voetbalwedstrijd. Het enige wat je hoeft te doen is op je smartphone op zoek te gaan naar het juiste platform of provider dat live streaming ondersteunt. Dan dan genieten maar ..

360 VR Live Streaming Providers zijn o.a.: NextVR, VideoStitch Vahana VR, Microsoft Azure, NexPlayer360, Wowza, Scopic, Greenfish Labs en Visualise.360 Live streaming

VR 360 Live streaming houdt in echt 360 graden video dat op dat moment live plaatsvindt. Met een snel genoeg internetverbinding kan je dit uitproberen door op YouTube aan de slag te gaan met 360 live stream.

Een mooi voorbeeld was het concert van de Belgische DJ Netsky op 25 februari 2017 in het Sportpaleis in Antwerpen: PlayStation liet het hele concert in 360 live streamen via de PlayStation VR-bril. Dit was gratis te bekijken in VR door het opzetten van een PSVR-bril en in te loggen op het PS Network en de YouTube-app te starten.
Dit soort live concerten, sportwedstrijden of andere live evenementen zal de komende jaren in toenemende mate mogelijk zijn, gratis of tegen betaling.
Live stream / videos platforms

Inmiddels zijn er meerdere live stream platforms beschikbaar waarbij je opnames met 360 camera's live kunt uitzenden.
Voorbeeld is NEXT360; diensten die ze bieden zijn o.a. evenementen aanmaken, connecten van je camera of uploaden van je videos, verkoop van live streams or videos with Pay-Per-View system en het promoten en uitzenden van evenementen.
Samsung gaat live events streamen voor Gear VR-gebruikers
11/06/2017
Samsung lanceert de VR Live Pass voor Gear VR. Met de VR Live Pass kom je dichterbij je favoriete artiesten en sporthelden dan ooit, zoals bij sportevenementen en in augustus de beste plaats bij de muziekfestivals van Live Nation. Door de handen ineen te slaan met UFC, X Games en Live Nation kan Samsung in de toekomst nog veel meer events in VR streamen via het Gear VR platform. De VR Live Pass is nu beschikbaar via de Samsung VR app. Daarmee krijg je gratis toegang tot live entertainment, ongeacht waar je op dat moment bent. Ook breidde Samsung onlangs zijn wereldwijde VR-aanwezigheid uit tot 45 landen, zodat ng meer mensen kunnen genieten van het Gear VR platform.

Virtual Reality
live streaming
live uitzending in virtual reality
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
virtual reality bril vrbril
2018 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info