Alle informatie over VR brillen - VR-bril.info

Menu

VR headset als behandeling tegen roken

Virtual reality als behandeling voor stoppen met roken


Stoppen met roken is voor veel mensen moeilijk; tabaksverslaving is een complexe, chronische ziekte. Succesvolle behandeling is mogelijk, maar lastig voor kwetsbare groepen, zoals patiënten met psychiatrische aandoeningen, een verstandelijke beperking of bij laaggeletterdheid. Dit zijn over het algemeen mensen die liever ‘doen’ dan praten. Daarom doen Universiteit Twente, Tactus Verslavingszorg, MST en ZGT samen onderzoek naar een nieuwe behandeling van tabaksverslaving: training met behulp van virtual reality (VR) en VR-bril.

Virtual Reality bril als aanpak tegen rookverslaving


Met behulp van het gebruik van een VR bril kan in een virtuele werkelijkheid een rookverslaving actief aangepakt worden, in een veilige en op maat gemaakte omgeving. In het onderzoek wordt geprobeerd ‘trek in een sigaret’ op te roepen door deelnemers uit kwetsbare groepen in virtuele risicosituaties te brengen. Vervolgens worden hun lichamelijke reacties gemeten. Door toepassing van zelfcontroletechnieken leren deelnemers de trek weer te verminderen en ook weten ze welke factoren trek opleveren of juist doen afnemen. Met de inzet van VR wordt de behandeling van tabaksverslaving zo een stuk praktischer en aantrekkelijker.

Waarom is dit onderzoek belangrijk?
De behandelmethode die in deze studie onderzocht wordt, is een aanvulling op de bestaande behandelingen en maakt het naar verwachting voor sommige groepen gemakkelijker om te stoppen met roken.
Bron: mst.nl

Wat zijn de best verkochte VR headsets van dit moment?

Wat zijn de best verkochte virtual reality headsets?
Bekijk de top 10 van meest verkochte VR-brillen.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
© 2021   www.vr-bril.info