Wat zijn de beste mobiele VR-brillen om te kopen?


Nog maar een paar jaar geleden was het plaatsen van je smartphone in een VR-bril de meest logisch en relatief goedkoopste manier om van virtual reality te genieten. Toch lijken grote fabrikanten zoals Google en Samsung minder in smartphone VR-brillen te investeren. Dit wil niet zeggen dat smartphone geen interessante manier is van virtual reality te genieten. Gelukkig zijn er nog steeds een aantal geweldige VR-brillen op de markt voor onder andere iPhone en Android: van goedkope kartonnen oplossingen tot hightech stand-alone headsets. Hieronder meer informatie over de beste mobiele VR-brillen.

Waar kan ik VR-brillen het beste kopen?

Een VR-bril kopen kan tegenwoordig bij diverse webshops of winkels. Bekijk in een van de (online) webshops voor aanbiedingen en prijs van de virtual reality brillen. Let wel bij online aanschaf van een vr headset op een aantal zaken zoals levertijd en bezorgkosten. Interessant kan zijn om ook accessoires te bestellen bij het aanschaffen van een VR-bril.
virtual reality bril top beste
beste vr-bril nederland en belgie
goedkoop vr-bril
VR-brillen
VR-brillen
VR-brillen

Meer informatie over Virtual Reality vind je hier:

1. Oculus Quest

De Oculus Quest zette de belangrijke standaard van stand-alone VR toen de VR-bril op de markt kwam. Het biedt een echt nieuwe ervaring zonder extra sensoren, draden en vooral zonder pc of console .
De headset is niet alleen draagbaar, maar ook krachtig. Het heeft een indrukwekkende resolutie van 2.880 x 1.600 en roomscale tracking met zes vrijheidsgraden. In tegenstelling tot zijn Oculus GO-voorganger, wordt de Oculus Quest ook geleverd met twee aanraakgevoelige Touch- controllers . Ze transporteren je gebaren naadloos in elk spel, zodat je jezelf volledig kunt onderdompelen in VR. Dit wordt verder versterkt door de positionele audio van Oculus Quest.
De gewichtsverdeling van de stand-alone VR-bril is ook redelijk goed, zodat je urenlang van je favorieten VR-apps, games of films kunt genieten. Het enige dat u tegenhoudt, is de batterij. Helaas, net als de Oculus GO ervoor, duurt de Oculus Quest tussen twee en drie uur voordat hij moet worden opgeladen. Desalniettemin is het een redelijke prijs voor de beste draadloze VR-ervaring op de markt.

2. Oculus Go

3. Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR is een van de weinige echte mobiele VR-headsets die er nog steeds zijn. Het enige dat u hoeft te doen om te genieten van meer dan 600 games en een heleboel 360-video's, is uw smartphone in het apparaat steken.
De mobiele VR-headset heeft een draaiwiel dat wordt gebruikt om de afstand tussen de telefoon en schermlenzen aan te passen, terwijl het touchpad, de volumeregelaars en de home / back-knoppen aan de rechterkant te vinden zijn. Er zit ook een bijbehorende controller in de doos die handig is bij het spelen van VR-games.
Het probleem met de Gear VR is dat het alleen werkt met Samsung-smartphones , waardoor het onbruikbaar is voor wie een apparaat van een andere fabrikant heeft laten maken. De headset is compatibel met een flink aantal handsets, waaronder de Galaxy S10-serie , de Galaxy Note 9 en de meeste Samsung-vlaggenschepen die eerder zijn uitgebracht. Het is echter niet compatibel met de Galaxy Note 10-serie of de S20-serie . Het lijkt erop dat Samsung de virtual reality voorlopig opgeeft, omdat het de Gear VR niet eens meer verkoopt - je kunt het echter nog steeds krijgen van andere (online) shops.

Top 5 van beste mobiele VR-brillen


1. Oculus Quest
2. Oculus GO
3. Samsung Gear VR
4. Shinecon VR
5. Google Cardboard

4. Shinecon VR

Ten slotte zijn plezier en games niet alles wat je tegenwoordig kunt doen met virtual reality-technologie - er zijn ook een aantal nuttige werkgerelateerde activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld virtuele zakelijke vergaderingen houden met collega's van over de hele wereld alsof u zich allemaal in dezelfde vergaderruimte bevindt. Het is eigenlijk een telefonische vergadering met behulp van je VR-bril waarbij het moeten aanvoelen alsof je echt oog in oog staat met anderen.
Verder is er bijvoorbeeld een VR-functie waarmee gebruikers kunnen oefenen met het geven van presentaties voor een virtueel publiek. Als je ooit nerveus bent geweest over het geven van een presentatie en je zou willen dat je je toespraak van tevoren kon oefenen voor iets dat lijkt op een echt publiek, dan is dat via het downloaden van een VR-app mogelijk. 
top 5 mobiele virtual reality headsets smartphone
standalone vr-bril Oculus Quest
Als je op zoek bent naar een zelfstandige VR-bril met een beperkt budget, dan is de Oculus Go de juiste keuze. Het is super draagbaar en gemakkelijk te gebruiken - het hoeft niet aangesloten te zijn op een pc of console om te werken. Gedeeltelijk gemaakt van een ademende stof waardoor deze VR-bril urenlang comfortabel is te dragen.
De Oculus Go wordt aangedreven door de Snapdragon 821-chipset en heeft een beeldscherm met een resolutie van 2.560 x 1.440 (538ppi). Het heeft ingebouwde ruimtelijke audio en een geïntegreerde microfoon en wordt geleverd met een draadloze controller. De batterij moet goed zijn voor ongeveer twee uur gamen of tot 2,5 uur mediastreaming.
De headset werkt met meer dan 1.000 games en applicaties, dus je zult je er niet snel vervelen.
standalone vr headset Oculus Go
virtuele realiteit bril van Samsung
vr headset
Quest virtual reality headset

5. Google Cardboard

Google VR headset van karton
De gemakkelijkste en goedkoopste manier om jezelf onder te dompelen in de wereld van mobiele VR is door een kartonnen VR-bril, zoals de Google Cardboard. Ze zijn voor minder dan 10 euro te koop. 
Kartonnen VR-brillen zijn verre van ideaal en gericht op degenen die VR voor het eerst wil uitproberen. Ze werken met vrijwel elke smartphone, hoewel de ervaring niet al te best is wanneer je er een gebruikt met een scherm met lage resolutie. Deze Virtual Reality-brillen zijn niet erg comfortabel en hebben niet altijd een hoofdband zodat je de Cardboard tegen je gezicht moet blijven houden. 
De smartphone plaats je in de Cardboard en als het een NFC-chip heeft, wordt de Cardboard-app automatisch gestart. Je kunt een paar games spelen, verschillende plaatsen over de hele wereld bezoeken met Google Maps en onder andere 360 ??graden video's bekijken op YouTube.
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
Wat zijn de beste mobiele VR-brillen om te kopen?
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info