De Samsung Gear VR is powered by Oculus. De kijkhoek is kleiner dan bij de Oculus en valt inde zelfde prijsklasse. Deze bril moet je combineren met een smartphone. Je download een VR-app en stopt de telefoon in de bril om een 3D virtueel beeld te krijgen waarin je kunt rondkijken.
De smartphone moet in de zijkant van de bril geschoven worden, waarna de vr-beelden op het 5,7"-scherm met resolutie van 2560x1440 pixels verschijnen. De Gear VR is samen met Oculus ontwikkeld en is de eerste vr-bril van een grote fabrikant die in Nederland is uitgekomen.

De Gear VR Innovator Edition voor de Galaxy S6 biedt toegang tot inhoud die exclusief voor de VR werd ontwikkeld. Kies zelf wat je wilt in de Oculus Store en Oculus Cinema en speel VR-games of bekijk Oculus 360-video's. Met de officiële Cinema-app van Oculus beschik je over je eigen VR-bioscoop. Bekijk trailers, clips en eigen films in een nieuwe en meeslepende wereld. Kies uit talloze geweldige kijkinstellingen, zoals home cinema of meerdere schermen.
Nieuwe content download je van de Oculus Store. Navigeer door de virtuele wereld en selecteer content met een combinatie van beweging met je hoofd en bediening op de touchpad. Nieuwe toepassingen en in-app content zal voortdurend bijgewerkt worden met reviews van andere gebruikers.


VR-bril Samsung Gear VR

Samsung Gear virtual reality glass
Samsung Gear VR-bril
Meer informatie:

http://www.samsung.com/nl/consumer/mobile-phone/wearable/galaxy-gear/SM-R322NZWAPHN?cid=nl
http://www.samsung.com/nl/consumer/mobile-phone/wearable/galaxy-gear/SM-R320NPWAPHN
https://www.oculus.com/en-us/gear-vr/
http://www.samsung.com/global/microsite/gearvr/index.html
http://www.samsung.com/global/galaxy/wearables/gear-vr/
De Samsung Gear VR (virtual reality) is inmiddels in Nederland te koop. Samsung ontwikkelde de Gear VR in samenwerking met Oculus, het bedrijf dat van virtual reality technologie gemeengoed maakt. Door deze unieke samenwerking met de VR pioniers van Oculus is de software van de Gear VR  speciaal op de hardware van de Samsung Galaxy Note 4 afgestemd wat zorgt voor een optimale Virtual Reality beleving. Door gebruik te maken van de Galaxy Note 4 is de Samsung Gear VR bovendien compleet draadloos en mobiel waardoor je volledig opgaat in de virtuele wereld van Samsung.

Met de draadloze Samsung Gear VR Innovator's Edition waan je in een andere dimensie. Dankzij de 360 graden 3D-videotechnologie heb je bijvoorbeeld de beste plek in het theater of loop je dwars door de game die je speelt. Ga virtueel op bezoek bij vrienden in een ander land en laat je overrompelen door de indrukwekkende ervaring.
De Gear VR levert een bijzondere kijkervaring dankzij het 5,7 inch Quad HD Super AMOLED display van de Galaxy Note 4. Voor een optimale gamebeleving koppel je hem aan de Samsung Game Pad. De draadloze headset is zeer comfortabel door het gebruik van zachte, flexibele en lichtgewicht materialen. Je bedient hem intuïtief via het touchpad aan de zijkant. Daarnaast zorgen de lenzen en de focus instelmogelijkheden ervoor dat mensen met een bril zonder moeite gebruik kunnen maken van de Gear VR.
Top 5 apps Samsung Gear VR

- Samsung Internet
- Keep Talking and Nobody Explodes
- Minecraft: Gear VR
- Oculus 360 tours - world, Iceland
- The Night Cafe
virtual reality bril vrbril
Samsung Gear VR-bril krijgt speciale controller
04/03/2017
Samsung heeft een nieuwe versie van zijn VR-bril Gear VR onthuld. De virtual reality bril wordt geleverd met een controller waarmee gebruikers de bril met één hand kunnen bedienen. De speciale Gear VR-controller die bij de bril wordt geleverd krijgt een touchpad om navigatie door menu's eenvoudiger te maken. Daarnaast biedt de controller meer nieuwe functies zoals een menuknop, volumeknoppen, een terugknop en een zogeheten ' trigger' op de achterkant om bijvoorbeeld in virtual reality objecten op te pakken. Momenteel zijn er al meer dan zeventig games in ontwikkeling voor de nieuwe controller. De nieuwe Gear VR inclusief controller is vanaf zomer 2017 te koop voor 130 euro en een losse controller kost 40 euro.

Samsung verkoopt ruim 5 miljoen Gear VR-brillen
28/12/2016
Samsung heeft wereldwijd ruim 5 miljoen Gear VR-brillen verkocht. Samsung brengt sinds 2014 brillen uit in de Gear VR-lijn. In totaal heeft Samsung vier modellen uitgebracht die passen bij de smartphones van het bedrijf uit diverse periodes. De Gear VR is een smartphone VR-bril headset en werkt alleen als er een smartphone in geschoven wordt.

Samsung Gear VR
vr-bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
© 2018 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info