Oculus Quest 2020: nieuwe foto's, mogelijke releasedatum


Een bekende Microsoft Leaker heeft blijkbaar ook goede contacten met Facebook - en laat een eerste foto zien van een mogelijk nieuwe Oculus Quest. Iemand op Facebook lijkt niet stil te kunnen staan: Begin mei berichtte Bloomberg voor het eerst over een nieuwe Oculus Quest, die geen opvolger is, maar lichter en comfortabeler zou moeten zijn dan het huidige model. Oorspronkelijk had de bril in de herfst moeten worden uitgebracht voor de volgende Oculus Connect, maar vanwege de corona-crisis zouden ze kunnen worden uitgesteld tot het komende jaar, zei Bloomberg. Maar de Japanse krant Nikkei heeft onlangs nog een lek toegevoegd: de productie van nieuwe Oculus-brillen zou nu in juli moeten starten. Het is goed mogelijk dat dit het nieuwe Quest-model is, dat daarom in het najaar klaar is voor een marktintroductie. Facebook is van plan om met Kerstmis tot twee miljoen exemplaren te produceren.
Het is opvallend dat de gebruikelijke positie aan de onderkant van de nieuwe Quest de schuif voor oogafstand niet heeft - zoals bij Rift S en Oculus Go. Voor Facebook zou dit resulteren in lagere productiekosten en mogelijk een lagere verkoopprijs.
Gebruikers van de VR-bril zouden dan echter niet meer in staat zijn om de lensafstand exact aan te passen aan hun oogafstand. Vooral voor mensen met een bijzonder brede of smalle oogafstand (minder dan 60 of meer dan 70 mm) kan dit storende gevolgen hebben, zoals een wazig of vervormd beeld, wat uiteindelijk het gemak vermindert en zelfs VR-misselijkheid kan bevorderen.
Mogelijk heeft Facebook de afstandsbesturing ergens anders geplaatst. Als het daadwerkelijk ontbreekt, is het waarschijnlijk raadzaam voor gebruikers met een niet-gemiddelde oogafstand (ca. 63 - 65 mm) om het oude model tegen een gereduceerde prijs te kopen voordat het van de markt verdwijnt.
Mogelijke verbeteringen van de nieuwe Oculus Quest:
Vernieuwingsfrequentie bij 90 Hz
LC-display met volledige RGB-pixelmatrix (scherper, niet langer OLED-zwart)
lichter (450 gram vs. 570 gram) en handiger
hogere volgsnelheid voor controllers (60 Hz vs. 30 Hz)
extra zichtveld voor controllers
nieuwe haptische of vingervolgfunctie voor controllers
waarschijnlijk nieuwe processor / architectuur
Datum van uitvoering of release: 15 september
Overzicht van gerelateerde blogs:
virtual reality bril oculus quest
Nieuwe Oculus Quest 2020
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
oculus quest
virtual reality bril vrbril
2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info