Coronavirus zorgt voor nieuwe impuls virtual reality


Het Coronavirus heeft de wereld in haar greep en ook in Nederland zijn rigoreuze maatregelen getroffen. Voor mensen en organisaties brengt deze uitzonderlijke situatie nogal wat problemen met zich mee. Maar gelukkig biedt zelfs een uitdaging van deze omvang ˇˇk kansen, zoals het gebruik van virtual reality om contact te houden met vrienden, familie en collegaĺs.

Naarmate de coronaviruscrisis zich over de hele wereld ontwikkelt en meer gemeenschappen zich voorbereiden op zelfisolatie, lijken VR-brillen bij uitstek geschikt als een veelzijdige metgezel voor de komende weken. VR wordt op dit moment met name gebruikt voor gamen maar de mogelijkheden gaan veel verder: het biedt ons manieren om verbinding te maken zonder fysiek samen te komen en ons vanuit het comfort van ons huis nieuwe plaatsen te laten ontdekken, zowel echt als fictief.
Een van de grootste redenen waarom mensen na de coronaviruscrisis over VR praten, is het vermogen om zelfisolatie te trotseren. Sociale VR-applicaties hebben nog een lange weg te gaan voordat deze echt volwassen zijn, maar zelfs in zijn huidige vorm is het interessant om online een virtuele avatar van je vriend te ontmoeten en vervolgens samen rond te hangen.

Er zijn meerdere apps die op dit moment goed en leuk zijn om uit te proberen. Rec Room heeft bijvoorbeeld veel verschillende activiteiten, van paintball tot co÷peratieve zoektochten. AltspaceVR heeft ondertussen een volledige selectie van live-evenementen om uit te checken. Met Bigscreen kunt je zelfs je pc-scherm met anderen delen om video's te bekijken of andere inhoud met elkaar te delen. En VRChat heeft een uitgestrekte, door de gebruiker gemaakte wereld met om elke hoek iets nieuws te zien. Ook het aantal live VR stream uitzendingen zijn toegenomen, hiervoor worden diverse programma's voor gebruikt zoals Littlstar.

Voor meer informatie: zie ook VR apps en games

virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
virtual reality bril - vr-brillen
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
ę 2020 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info