panasonic virtual reality headset (vr bril)

Alle informatie over de Panasonic VR-bril


Panasonic zorgde op CES 2020 voor sensatie met superslanke VR-brillen. Een jaar later presenteerde het bedrijf een verder ontwikkeld model. Het meest opvallende kenmerk is de vormfactor: de "VR-bril" van Panasonic wordt geleverd in de vorm van een zwembril in plaats van een dikke tas. De specificaties zorgden er ook voor dat mensen rechtop gingen zitten en opmerkten: de VR-bril had een micro-OLED-display van de fabrikant Kopin geïntegreerd, die UHD-beelden uitvoert, wat overeenkomt met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels.
De verversingssnelheid van 60 Hz en het gezichtsveld van rond de 70 graden waren nogal zwak. In ruil daarvoor was het apparaat de eerste VR-bril ooit met HDR-weergave . Voor maximaal visueel comfort bood de VR-bril een handmatige IPD-controller aan, waarmee de afstand tussen de lenzen kon worden aangepast aan uw eigen oogafstand. Later werd gezegd dat de VR-bril via een USB-kabel op 5G-compatibele smartphones moet worden aangesloten. Geïntegreerde in-ear koptelefoon van het merk Technics zorgde voor een goed geluid. Het prototype van vorig jaar bood geen ruimtelijke tracking en werd daarom op de markt gebracht als videobril voor VR-uitzendingen van sportevenementen, virtuele rondleidingen en reiservaringen.

Bij korte tests liet de VR-bril gemengde indrukken achter. Testers prezen de beeld- en geluidskwaliteit, maar hadden kritiek op de ergonomie : het toestel is erg frontzwaar en glijdt graag van de neus. Het volledige scala aan functies en vormfactor is nog niet bepaald, werd destijds gezegd. Hetzelfde geldt voor de prijs. Panasonic gaf 2021 als de geschatte releasedatum.

Meer informatie over de Panasonic VR-bril

Nieuwe Panasonic-VRbrillen bieden ruimtetracking


De Japanse website AV Watch heeft nu een nieuw, verbeterd model VR-bril gezien dat parallel aan CES 2021 in Japan zal worden tentoongesteld. Volgens de site is de resolutie nu 2.560 bij 2.560 pixels per oog met een verversingssnelheid van 120 Hz. HDR-weergave en IPD-besturing behoren nog steeds tot de mogelijkheden.

Panasonic werkte ook aan het grootste punt van kritiek, ergonomie: de VR-bril zou het hoofd nu steviger moeten houden dankzij een nieuw pootuiteinde. De in-ear koptelefoon is vervangen door Technics stereoluidsprekers.
De belangrijkste innovatie zijn de inside-out trackingcamera's, die nu 6DoF-tracking mogelijk maken. De VR-bril heeft geen ingebouwde processor en vereist een speler: het toestel is via een usb c kabel verbonden met een Android smartphone of pc. Het moet compatibel zijn met SteamVR.

Een prijs en releasedatum worden niet genoemd. De VR-bril wordt op de markt gebracht aan bedrijven en eindgebruikers.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.

Andere Virtual Reality brillen


Hieronder informatie over andere VR brillen die te koop zijn:
© 2021   www.vr-bril.info