Een nieuwe dimensie aan het uitoefenen van sport: met een VR-bril op een nieuwe sport leren of je favoriete sport verder verbeteren. De komende jaren zullen er steeds meer apps en software beschikbaar komen.
En natuurlijk ook het sport bekijken wordt intenser: analiseer beelden of kijk live mee op vanaf de tribune maar dan virtueel met een VR-bril op zittend op je eigen bank thuis. Zie ook Live VR Streaming.
Met een VR-bril op kun je virtuele bergen beklimmen, verbluffende landschappen verkennen, inzoomen op elke locatie met virtuele Google Earth, en de lijst gaat maar door. Tegenwoordig is het moeilijk om op internet te zijn en geen nieuws te zien over de impact van VR op vrijwel elke branche. Voorheen was de VR-technologie voor het grootste deel gericht op gaming en entertainment. Er is een nieuwe golf en start-ups hebben besloten om de fitnessroute te gaan. Er gebeurde iets grappigs toen gamers games in VR begonnen te spelen: ze braken in het zweet tijdens het ontwijken, slaan en springen over denkbeeldige tegenstanders. Hierdoor kregen ze onbedoeld een training, waardoor het een onverwacht maar welkom voordeel van VR-gaming werd. Het belang van sporten kan niet genoeg worden benadrukt. Gewichtheffen, fietsen of joggen kan je redden van coronaire hartziekten, diabetes en andere aan obesitas gerelateerde onbehaaglijkheden.
De voordelen van sporttrainingsspellen zijn onder andere:
Volledige veiligheid van de spelers
Mogelijkheid om een ??toneelstuk vanuit elke hoek te bekijken
Betere analysecapaciteit
Mogelijkheid om zonder enig risico nieuwe spelen en strategieën uit te proberen
Hiermee kunnen fans deel uitmaken van de actie
De nadelen van virtual reality-training in sport zijn:
Er is echt geen vervanging voor de daadwerkelijke game-ervaring
Vereist aanzienlijke financiële investeringen
Maakt de sociale ervaring voor fans weg
Het kopen van kaartjes voor een sportevenement kan duur zijn, vooral als u dicht bij de actie wilt zitten. Dankzij VR-technologie hoef je echter niet meer ter plaatse te zijn om de game te ervaren. De NBA werkt bijvoorbeeld al samen met NextVR om de games ook in virtual reality beschikbaar te maken op headsets zoals Playstation VR, Gear VR en anderen. Hierdoor kunnen fans op de zitplaatsen aan de rechtbank zitten, die meestal gereserveerd zijn voor beroemdheden, maar zonder het hoge prijskaartje.
VR in de sport biedt veel voordelen voor teams, hun spelers en fans. Naarmate de technologie geavanceerder wordt, zullen teams het zelfs meer gaan gebruiken om een ??concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van hun tegenstanders en hun fans levensechte ervaringen te bieden, waardoor de populariteit van individuele teams en de sport zelf naar een hoger niveau wordt getild.
Een virtual reality-voetbalsimulator kan de oplossing zijn waar veel spelers en teams naar op zoek zijn om het probleem van hardlopen op te lossen zonder het risico van blessures te lopen. Aangezien voetbal een sport met veel impact is, komen blessures vaker voor en kunnen ze ernstiger zijn dan bij sporten als honkbal. Dit gezegd hebbende, coaches moeten nog steeds toneelstukken ontwerpen en ze op het oefenveld laten draaien om ervoor te zorgen dat ze werken. Dit is waar VR een echte aanwinst kan zijn, omdat het nu mogelijk is om een ??toneelstuk te spelen zonder in contact te komen met iemand anders.