alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
Windows Mixed Reality is te gebruiken voor VR-brillen die dit platform ondersteunen. Hieronder meer informatie:

Wat is Windows Mixed Reality?


Windows Mixed Reality is een nieuw softwareplatform voor Windows 10 die het besturingssysteem voor nieuwe technologieŽn voorbereidt zoals virtuele en uitgebreide realiteit. Het belangrijkste kenmerk van deze technologieŽn is dat ze eerder platte inhoud vertalen in drie-dimensionaliteit. De visie van Microsoft is een platform in een ruimtelijke digitale omgeving met een uniforme 3D-interface die kan worden gebruikt met zowel VR als AR-bril. Microsoft beschreef deze visie voor het eerst in een promotie video vanaf de zomer van 2016. Microsoft lanceert op 17 oktober met de verkoop van meerdere VR-glazen, die speciaal ontwikkeld werden voor Windows Mixed Reality. De apparaten worden niet door Microsoft vervaardigd en verkocht, maar door hardware partners.
Waarom spreekt Microsoft van mixed reality?

Mixed Reality is Microsoft's uitgangspunt voor technologieŽn zoals Virtual and Augmented Reality. Het is een mix van echte en digitale werelden. Het feit dat Microsoft de aankomende VR-bril als "mixed-reality glasses" benoemd, is misleidend. Windows Mixed Reality is de naam van het softwareplatform. De apparaten beheersen echter alleen de volledig immersieve virtuele realiteit en zijn (nog) niet bedoeld om elementen van de digitale en echte wereld te mixen. Aangezien de gemengde realiteit de visie van Microsoft op een nieuwe computerleeftijd is, kan dit in de toekomst veranderen. Het doel is echte gemengde realiteit apparaten voor Windows, die zowel AR als VR inhoud en verschillende tussenstadia vertegenwoordigen. Een dergelijk all-rounder is echter nog ver weg. Tot nu toe heeft zelfs Microsoft's pure Augmented-Reality Glass Hololens de markt bereikt.

Wat gebeurt er op 17 oktober?

Op deze dag wordt de vierde grote update voor Windows 10, de zogenaamde "Fall Creators Update", vrijgegeven. Het biedt volledige software ondersteuning voor de VR-bril die wordt geproduceerd door verschillende hardwarepartners voor Windows Mixed Reality. 17 oktober is ook de officiŽle lancering van de VR-bril, hoewel het nog niet duidelijk is welke apparaten daadwerkelijk op de Launchdag beschikbaar zijn. 

Welke VR-brillen zijn er voor Windows Mixed Reality?


Tot nu toe hebben Acer, HP, Lenovo, Dell en Asus apparaten aangekondigd. De VR-bril verschilt slechts lichtjes van elkaar, technisch en in termen van prijs. Er zijn soms significante afwijkingen in het ontwerp en het dragen van comfort. Standaard geÔnstalleerd zijn twee LCD-displays met slechts 3 inch, elk met 1,440 x 1,440 pixels per oog om op te lossen en te vertegenwoordigen tot 90 beelden per seconde. Dit is een iets hogere resolutie dan bij HTC Vive en Oculus Rift (1.080 x 1.200 pixels per oog). Hiervoor is het zichtveld iets smaller (95 graden vs. ongeveer 100 tot 110 graden), wat resulteert in een sterker duik sensatie.
De apparaten zijn via een HDMI- en USB-kabel aangesloten op de PC en kunnen direct worden ingesteld. Extra externe tracking accessoires zoals bij Oculus Rift en HTC Vive is niet nodig, aangezien de VR-bril georiŽnteerd is over twee camera's in de ruimte.
Voor een snelle verandering tussen virtuele en echte wereld kan de voorzijde van een Windows VR-bril omhoog en omlaag als een visor worden omgeslagen. Dit is niet mogelijk met Oculus Rift en HTC Vive.

Welk soort computer heb ik nodig voor Windows Mixed Reality?

Microsoft deelt compatibele computers in twee categorieŽn: Mixed Reality en Mixed Reality Ultra. De eerste categorie bevat pc's die voldoen aan de minimale eisen voor het bedienen van de VR-bril en Windows Mixed Reality. Deze omvatten computers met een twee-core CPU, acht gigabyte geheugen en een grafische kaart aan boord. Als je echter een dergelijke computer gebruikt, moet je ernstige beperkingen verwachten in de weergave van Windows Mixed Reality. Bijvoorbeeld, VR-inhoud wordt weergegeven op slechts 60 frames per seconde, die mogelijk VR misselijkheid bevordert. Bovendien is de multi-tasking capaciteit van de computer erg beperkt, en alleen een beperkt aantal programma's kunnen parallel worden uitgevoerd. Voor Ultra-Class PC's worden deze beperkingen geŽlimineerd. Ultracomputers hebben een CPU met ten minste vier of meer rekenkernen, acht gigabyte geheugen en een speciale grafische kaart (AMD RX460 of beter). De exacte specificaties voor beide categorieŽn zijn hier beschikbaar. Microsoft zal Windows-gebruikers een Windows-app bieden tot aan het begin van Windows Mixed Reality, die kan worden gebruikt om te controleren of hun eigen pc genoeg vermogen heeft voor het nieuwe platform. Het bedrijf wil ook eindgebruikers een aankoop van een nieuwe computer oriŽntatie aanbieden en het op passende wijze identificeren.

Hoeveel kosten de VR-bril en wanneer verschijnen ze?

Euro-prijzen zijn nog niet vastgesteld voor alle VR-glazen. Volgens de huidige informatie kost de apparaten van Acer en HP 299 euro en 329 euro. De prijs voor de VR-bril van Lenovo, Dell en Asus wordt naar verwachting 349 euro. Met uitzondering van de Asus-bril, die pas in het voorjaar van 2018 zal worden vrijgegeven, worden alle apparaten in 2017 verkocht. De VR-bril van Lenovo wordt op 17 oktober vrijgelaten voor de lancering van Windows Mixed Reality. Er is geen specifieke datum gegeven voor de andere VR-bril.

Heb ik accessoires nodig?

Ja, Microsoft's virtual reality controller . Hoewel de apparaten geen voorwaarde zijn voor de werking, worden ze sterk aanbevolen. Zonder de ruimtelijk geregistreerde controllers werkte de meeste VR applicaties en spellen niet. Daarom wil Microsoft alle VR-bril in een bundel met de controllers op de markt brengen. De bundel is ongeveer 100 euro duurder dan de enkele prijs van de VR-bril.
De controllers zullen naar verwachting ongeveer 100 euro kosten. Deze prijs moet aan de VR-bril worden toegevoegd. In het algemeen kost de toegang tot Windows Mixed Reality 400 tot 450 euro, afhankelijk van het model van VR-bril.

Wat is Windows Mixed Reality?

Als u begint met de Windows Mixed Reality, hebt u niet het klassieke Windows-bureaublad, maar u vindt u in een driedimensionale virtuele omgeving die dient als portaal voor alle Windows-applicaties. U kunt kiezen uit traditionele 2D applicaties zoals Word of Excel, evenals applicaties die zijn geoptimaliseerd voor Virtual Reality. 2D inhoud wordt weergegeven op een virtueel scherm. De gemengde realiteitsmilieu is momenteel gemodelleerd op een walk-in, luxe woonkamer met uitzicht op zee. Hier kunnen applicaties worden aangesloten op muren of op het Windows-bureaublad. In een bioscoop kun je films of tv-programma's bekijken. De volgende video toont de omgeving in detail.

Welke software biedt Windows Mixed Reality?

Veel interessanter dan klassieke 2D apps zijn applicaties en games die specifiek zijn ontwikkeld voor Virtual Reality. Zoals Microsoft onlangs heeft aangekondigd , zullen gebruikers met gemengde realiteit toegang hebben tot de SteamVR-softwarebibliotheek, evenals verschillende VR-platformen die voor een tijdje geopend zijn voor HTC Vive en Oculus Rift. Dus inhoud wordt verstrekt.
Een softwarehack, oorspronkelijk ontwikkeld voor HTC Vive, kan gebruikers ook toegang geven tot exclusieve Oculus-apps. Hoe goed en uitgebreid de compatibiliteit met Vive and Rift software zal zijn, is momenteel niet bekend.
Omgekeerd is het nog niet duidelijk of HTC Vive en Oculus Rift Windows Mixed Reality zullen ondersteunen. Hoewel Microsoft dit officieel aanbiedt, hebben echter nog geen Oculus of HTC op de uitnodiging gereageerd.

Koop Windows VR-bril in plaats van HTC Vive of Oculus Rift?

Gedetailleerde tests op de Windows-bril en de VR-controllers van Microsoft zijn nog niet vrijgegeven. Daarom zijn er nog steeds veel open vragen over de kwaliteit van de displays, de precisie en betrouwbaarheid van de tracking en de selectie en compatibiliteit van de software.
Sterkheden van de Windows-bril zijn de smalle vormfactor, het lage gewicht onder 400 gram en dat het geval op elk gewenst moment opgevouwen kan worden. Met Oculus Rift en HTC Vive is de verandering tussen virtuele en echte wereld ingewikkelder.
Het grootste voordeel van Windows bril is het geÔntegreerde tracking systeem. U hoeft geen externe camera's (Oculus Rift) of basisstations (HTC Vive) in de kamer te bouwen. Of het volgen van de Windows-bril zo nauwkeurig en betrouwbaar is als de competitie, is nog niet verduidelijkt. Eerste handige rapporten van ontwikkelaars of beurzen zijn zeer positief.
Het is ook onduidelijk hoe nauwkeurig en vooral stabiel het volgen van de VR-controller is. De ingangsapparaten worden opgenomen via de voorste camera's van de VR-bril. Wanneer ze buiten het gezichtsveld van de camera's komen, werkt bewegingsdetectie slechts in beperkte mate. Of dit een probleem in bepaalde VR-toepassingen wordt, is nog niet bekend.
Bij de weergave resolutie heeft de Windows-bril de neus iets vooraan, maar bieden er maar een LCD en geen OLED-scherm aan. OLED-displays zijn meestal de eerste keuze voor Virtual Reality, omdat ze geen tracking effecten hebben. Een nieuwe technologie genaamd 'Impulse Backlighting' wordt gecompenseerd voor dit nadeel volgens Microsoft. Hoe de LCD's van de Windows-brillen in de praktijk slaan, moeten gedetailleerde tests tonen.
Misschien is het grootste nadeel van de Windows-bril in vergelijking met Oculus Rift en HTC Vive: het zichtveld is iets smaller (ongeveer 95 graden vs. 100 tot 110 graden met Rift en Vive), zodat je meer lijkt op een virtuele omgeving Duiken masker.
Eerste tests beschrijven ook dat de VR-controllers van Microsoft minder ergonomisch en goed gebouwd zijn dan de concurrentie. Vooral Oculus biedt zeer hoge kwaliteit VR-controllers, die goed in de hand liggen en gedeeltelijke bewegingen van individuele vingers herkennen.
Valve kondigde een volledig nieuwe VR-controller aan voor Steam VR, die waarschijnlijk in 2018 zal worden vrijgegeven. Het is om de achterkant van de hand gegord en biedt naast de gebruikelijke knoppen en touchpads ook een volledige vingerrek. Door de verschillende externe tracking-systemen is de nieuwe VR-controller van Valves onwaarschijnlijk compatibel met de Windows VR-bril.

Bij de lancering van de markt in oktober, moet de Windows-gemengde reality-bril de goedkoopste toegang tot een virtuele realiteit van hoge kwaliteit zijn met de pc. De bundelprijs voor Oculus Rift en de VR-controller Oculus Touch is 550 euro (450 euro tot 4 september ), dat is ongeveer 100 euro boven die van het Windows-pakket. HTC Vive kost 700 euro, de VR-controllers zijn bij de prijs inbegrepen.
Acer mr-bril
Acer Windows Mixed Reality Bril
hp windows bril mr
HP Windows Mixed Reality bril
dell visor windows mr-bril
Dell Visor Windows Mixed Reality bril
Microsoft Mixed  Reality (MR)
platform
ms MR platform vr-brillen
virtual reality
virtual reality brillen vergelijken en vr bril informatie
© 2017 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info
© 2018 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info
© 2017 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info