LG 360 Virtual Reality
De LG 360 VR-bril wordt door middel van usb-c-kabel met de LG G5 verbonden en werkt exclusief met de smartphone. Volgens LG is de bril in staat om een 130-inch televisie te simuleren op twee meter afstand. Het ontwerp sluit goed bij de stijl van de LG G5 aan en ook is de bril in te klappen, zodat je de VR-bril eenvoudig kan meenemen en overal naar virtual reality kan kijken.
Een ander voordeel is dat je de smartphone niet in de voorzijde van de LG 360 VR-bril hoeft te plaatsen en daardoor is de bril met zijn 118 gram aanzienlijk lichter dan de concurrentie. De bril is voorzien van eigen lcd’s van 1,88” met een resolutie van 960 x 720 (639 pixels per inch). Verder is de LG 360 VR compatible met de 360-graden beelden die zijn geschoten met de LG 360 CAM.
LG is met de 360 VR op de markt gekomen tegelijkertijd met hun nieuwe telefoon, de LG G5. De VR-headset is dan ook tegelijk gekomen met meerdere compatible "friends" van de LG G5. Hoewel het een goede aanvulling is op de telefoon, heeft deze VR-headset wel degelijk een eigen scherm.
Voordeel is dat je niet naar het scherm van de smartphone zit te kijken, maar u kunt wel inpluggen in de G5. Om echt goed te kunnen genieten van de belevenis van virtual reality is de smartphone zelfs noodzakelijk. Met de LG G5 is de VR-headset pas echt goed te besturen en er zit een camera op waarmee u 360 graden video's en foto's kunt maken. De LG Friends Manager-app is te downloaden om alles makkelijk te beheren en te bekijken met de VR-headset.

De VR-headset kost € 279,00 en dat is minder dan bijvoorbeeld een HTC Vive of een Oculus Rift. Bij de LG Friends 360VR R1 is echter wel de smartphone LG G5 noodzakelijk en dan nog is de kwaliteit niet wat de andere kunnen bieden. Alleen als u dus beschikt over een LG G5 wordt het pas aantrekkelijk om deze VR-headset aan te schaffen.


Meer informatie

Meer informatie: http://www.lg.com/nl/lg-friends/lg-LGR100


Prijs
LG 360 VR
Virtual Reality bril
virtual reality bril van LG 360 VR
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
Voordeel 6 daagse
© 2016 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info