Virtual Reality wordt is steeds populairder, ook in het vervoer en als reis kun je een VR-bril gebruiken. Hieronder enkele voorbeelden.
Trainen NS medewerkers met virtual reality bril
De NS gebruikt virtual reality en VR-brillen het om personeel te trainen. De techniek is ontwikkeld door het Nijmeegse The Simulation Crew en de Radboud Universiteit onderzoekt of het ook effect heeft. Bij de training wordt er gebruik gemaakt van een perron die is nagebouwd en een reiziger. Met de reiziger kun je praten. In de oefening gaat het om een vrouw in een rolstoel die met de trein wil reizen en dat nogal spannend vindt. Aan de perronmedewerker de taak om haar op haar gemak te stellen. Om het nog wat lastiger te maken wordt hij onderbroken door een andere reiziger en bovendien vraagt een collega van hem hulp via de portofoon. Voor de NS is dit een zeer interessante manier om het personeel te trainen. In een klaslokaal is het moeilijk om echte situaties na te spelen en juist met VR kunnen we die situaties heel goed namaken en kun je daar goed mee oefenen. En zo kunnen medewerkers beter voorbereiden op het werk dat ze buiten moeten gaan doen.
Reizen in virtual reality: op vakantie vanuit huis
Als reizen en ontdekken jouw ding is, kun je dat ook doen met virtual reality. Bestemmingen en bezichtigingen genoeg om vanuit je eigen woonkamer te bezoeken. Er zijn steden en wereldtours waarbij je een interessante plek uitkiest en de grootste toeristische attracties bezoekt, en je kunt zelfs een virtuele vastgoedtour doen als je op zoek bent naar een nieuw huis. Natuurlijk kun je ook plaatsen waar je al eens eerder bent geweest opnieuw bezoeken met behulp van je VR-bril. Als je toevallig een 360-gradencamera hebt gebruikt tijdens je reizen, kun je uiteraard nogmaals van deze opnames genieten.