Alle informatie over VR brillen - VR-bril.info

Menu

Virtual reality (VR) speelt rol in strategie Sony

Virtual reality (VR) speelt rol in strategie Sony


In het ondernemingsrapport 2020 definieert Sony de huidige richting en strategie, waarbij ook virtual reality een rol speelt. Het rapport is gericht op investeerders en omvat alle zakelijke gebieden. De console-business valt onder de divisie game- en netwerkdiensten. Sony verwijst naar recente successen: eind juni 2020 waren er ongeveer 112 miljoen PS4-consoles verkocht en werd een even groot aantal maandelijkse actieve PSN-gebruikers geregistreerd. De Playstation 5, die aan het eind 202 0 is uitgekomen, is bedoeld om de PS-game-ervaring naar een hoger niveau te tillen met meer kracht en snelheid, de haptische effecten van de nieuwe controller en de Tempest 3D-audiotechnologie.

Aan de softwarekant blijft Sony vertrouwen op exclusieve content en wil hiervoor extra studio's kopen. Pc-poorten van Sony-titels zoals Horizon Zero Dawn zouden extra winst moeten opleveren. Sony is ook van plan zijn Playstation-services te verbeteren en uit te breiden om nieuwe gebruikers aan te trekken.

Is Sony een VR gaming- of entertainmentplatform?


Virtual Reality maakt ook deel uit van Sony's PS-strategie en wordt genoemd in de context van content diversificatie. "Sony Interactive Entertainment streeft ernaar content te leveren voor een verscheidenheid aan game-genres en formaten en om unieke en meeslepende interactieve ervaringen zoals virtual reality te bevorderen", luidt het rapport letterlijk. Het klinkt alsof Sony zijn VR-platform verder wil ontwikkelen. In welke richting laat Sony het open: wordt VR een gaming-pijler of moet de technologie alleen het portfolio aan ervaringen uitbreiden dat mogelijk wordt gemaakt door de Playstation 5? Dit wordt niet duidelijk uit de korte beschrijving. Elders wordt VR-technologie ingezet als mogelijke synergie tussen de muziek- en gamingafdelingen van Sony. Denk in dit verband aan VR-muziekvideo's of VR-streaming van concerten.In het voorjaar zei Sony-baas Kenichiro Yoshida over de Corona-crisis dat hij potentieel zag in meeslepende liveconcerten. Sony is ook op zoek naar specialisten in VR-brillen van de volgende generatie die in de komende vijf jaar op de markt komen en die een groter publiek zouden kunnen aanspreken in plaats van alleen gamers.

Wat zijn de best verkochte VR headsets van dit moment?

Wat zijn de best verkochte virtual reality headsets?
Bekijk de top 10 van meest verkochte VR-brillen.

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
2021   www.vr-bril.info