Alle informatie over VR brillen - VR-bril.info

Menu

virtual reality bril bij concerten en optredens

Virtual reality en muziek concerten

 

Diverse bedrijven zijn bezig met het opzetten van concerten die via Virtual Reality kunnen worden gevolg. Zo probeert probeert 360 graden live te streamen en maakt veel technische beloftes. Samsung is een samenwerking aangegaan met LiveXLive, de videostreamingdienst die gespecialiseerd is in livemuziek. Het Amerikaanse bedrijf bezit streamingrechten voor meer dan 1.500 muziekfestivals en evenementen en heeft sinds april 2020 livemateriaal van meer dan 230 artiesten uitgezonden. Hieronder nog enkele interessante ontwikkelingen en platformen voor het bekijken van optredens en (muziek) concerten met behulp van een VR-bril.

VR-videoplatform Amaze produceert VR-concerten


Amaze wil in de toekomst kleine groepen mensen Corona-compliant (semi) virtuele concertervaringen bieden. De R&B en hiphopformatie Ceraadi is de eerste: onder strikte hygiŽne-eisen moeten bezoekers van Amaze-locaties een tourbus met verplaatsbare stoelen en VR-bril betreden en het duo ervaren in een virtueel concert.

Hiervoor worden volgens Amaze filmopnames met hoge resolutie gebruikt, die worden versterkt door stereoscopische CGI-elementen en zelfs haptische impressies.
Andere stations zijn onder meer een stand met de favoriete snacks, merchandise van de band en een videostation met een 360 graden camera waar bezoekers snapshots kunnen maken die geschikt zijn voor sociale media. Als de kleine concertervaring nog te gevoelig ligt qua hygiŽne, zou je in je eigen vier muren moeten kunnen genieten van het VR-concert. Bron: Venturebeat

Wave virtueel concertplatform gaat China veroveren


Wave zwemt op de golf van een nieuwe tech-trend: virtuele concerten die sterren verbinden met digitale platforms. Een grote investeringsronde wordt gevolgd door een China-deal die een enorme nieuwe markt opent voor de start-up. Wave kent een bescheiden start: de Californische start-up werd in 2016 opgericht midden in de VR-hype en specialiseerde zich in virtuele feesten en concerten die je met een VR-bril kunt beleven.

Omdat de VR-markt zich langzaam ontwikkelde, schakelde Wave in 2020 over naar het klassieke 2D-formaat. Met groot succes: de start-up wist sterren als John Legend, The Weeknd en Lindsey Stirling te contracteren voor zijn virtuele concerten en in de zomer $ 30 miljoen aan durfkapitaal op te halen. Met motion capture-systemen transformeert Wave de artiesten in oogverblindende avatars en verandert ze concerten in interactieve, audiovisuele spektakels.

Dit soort virtuele concerten trekt een groot aantal kijkers: de Amerikaanse rapper Lil Nas X íverscheen half november in de online game Roblox en had meer dan 30 miljoen kijkers. De Fortnite-concerten van Travis Scott trokken in het voorjaar 45 miljoen kijkers.
Bron: Techcrunch

Blogs Virtual Reality brillen


Hieronder de laatste blogs en informatie rondom virtual reality en VR-brillen.
© 2021   www.vr-bril.info