Zeiss VR One
De VR-bril van Zeiss werkt alleen als er wordt gebruikgemaakt van een smartphone, die in de bril geschoven moet worden. De VR One gaat 99 euro kosten.

De Zeiss VR One is geschikt voor smartphones die schermformaten tussen 4.7 en 5.2 hebben. Door middel van een fit lade kunt u uw smartphone naar de voorkant schuiven van de Zeiss VR One. Zo kunnen er lades worden aangeschaft voor de iPhone 6 en de Galaxy S5 en S6. Voor optimale beleving van Zeiss VR One kunt u de VR app downloaden. Daarnaast bevat de Zeiss VR One een kleine doorkijk aan de voorkant waardoor de camera van uw smartphone kan functioneren, hierdoor kunnen de rele en virtuele wereld met elkaar kruisen.


Voor compatibiliteit met smartphones werkt het bedrijf aan verschillende inzetstukken, waarmee het scherm op de juiste manier voor het zicht van de gebruiker wordt geplaatst. Bij de release komen alleen inzetstukken voor de iPhone 6 en Samsung Galaxy S5 uit, maar Zeiss stelt op basis van gebruikersfeedback ook andere smartphonemodellen compatibel te maken. Overigens moet het beelddiagonaal van de smartphone tussen de 4,7" en 5,2" liggen om goed in de VR One te kunnen passen. Voor applicaties komt Zeiss met een opensource-sdk, die ontwikkelaars kunnen gebruiken om voor de VR One te ontwikkelen. De bril werkt zowel met Android als iOS. Zeiss heeft zelf al twee apps ontwikkeld, die beschikbaar zijn gemaakt via de App Store en Play Store; een van de apps laat de gebruiker YouTube-video's te streamen, terwijl de andere bedoeld is voor augmented reality.


Specificaties
Head-tracking en 100 kijkhoek
Materiaal: kunststof
Afmeting: 22,9 x 15,2 x 12,7 cm (b x b x d)
Gewicht: ca. 400 g
Geschikt voor: smartphone (iPhone 6 of Samsung Galaxy S5 en S6)
Accessoires: apart verkrijgbare schuifbakje
Prijs

virtual reality bril van Zeiss
virtual reality bril vrbril
VR One Zeiss
Virtual Reality-bril
virtual reality bril
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
2016 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info