Soorten VR-brillen: vergelijk specificatie en prijzen

Wat zijn de verschillen en specificaties van de verschillende virtual reality brillen? Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een VR-bril? Wil je VR-brillen vergelijken, bekijk dan onderstaand overzicht:
Smartphone VR-brillen Compatibiliteit Gewicht Prijs
Google Cardboard v2 4,2 - 5 inch 83 gram Actuele prijzen
VR Box 4,7 - 6 inch 500 gram
Actuele prijzen
Homido VR 4 - 6 inch 83 gram Actuele prijzen
Samsung Gear VR Galaxy S6 & 7, Note 4 318 gram Actuele prijzen
Zeiss VR one 4,7 - 5,2 inch
499 gram Actuele prijzen
VR Shinecon 4,7 - 6 inch
380 gram Actuele prijzen
ColorCross 4,7 - 6 inch 225 gram Actuele prijzen
PC/laptop VR-brillen Resolutie Refresh rate Gezichtsveld Gewicht Prijs
Oculus Rift 2160 x 1200 90 Hz 110 graden 470 gram Actuele prijzen
HTC Vive 2160 x 1200
90 Hz
110 graden
550 gram Actuele prijzen
Spelcomputer VR-brillen Resolutie Refresh rate Gezichtsveld Gewicht Prijs
Playstation VR 1920 x 1080 90/120 Hz
100 graden
550 gram Actuele prijzen
Smartphone VR-bril
Kenmerken van een smartphone VR-bril:
Betaalbare instapmodellen
Ideaal voor eerste kennismaking met virtual reality
VR-apps downloaden via stores op smartphone

Kenmerken van een PC/laptop VR-bril:
VR-bril is aangesloten op een krachtige PC/laptop
Geschikt voor geavanceerdere VR games en apps
VR-apps downloaden op PC of laptop
PC/laptop VR-bril
Kenmerken van een PC/laptop VR-bril:
VR-bril is aangesloten op een spelcomputer/-console
Geschikt voor geavanceerdere VR games en apps
VR-apps downloaden via spelcomputer (bijv. Playstation)
Spelcomputer VR-bril
virtual reality brillen kopen en vergelijken

VR-brillen vergelijken


Bekijk in een oogopslag het verschil tussen de Virtual Reality brillen in onderstaand overzicht. Het overzicht wordt binnenkort nog verder uitgebreid. Wil je weten waar je de goedkoopste VR-brillen kunt kopen? Klik hier.
Sony PlayStation VR

Sony's PlayStation VR biedt een makkelijk te gebruiken, gekoppelde VR-ervaring met een relatief redelijke prijskaartje. Je kunt alleen eigen titels spelen zoals Resident Evil 7: Biohazard, maar in een theatermodus kunt u elk PS4-spel spelen alsof je voor een groot scherm zit. Net als de Rift vereist het ook een extra investering voor volledige functionaliteit; Je hebt een PlayStation Camera nodig om de headset helemaal te kunnen werken en een PlayStation Move-controller voor bundelbewegingen. Voor een headset van ongeveer € 400 betekent dit dat het totaal nog steeds minder is dan de prijs van de Rift.

HTC Vive

HTC's Vive is een uitgebreid pakket met een headset, twee bewegingscontrollers en twee basisstations voor het definiëren van een "full-room" VR-gebied. Het is technisch indrukwekkend en is het enige VR-systeem dat je bewegingen in een kleine ruimte volgt, in plaats van vanuit je stoel. Het bevat ook een set motion controlers die meer geavanceerd zijn dan de PlayStation Move. Maar dat ruim € 900-prijskaartje is vrij veel en PC-gekoppelde VR-systemen zoals de Vive hebben veel kracht nodig: HTC adviseert tenminste een Intel Core i5-4590 CPU en een GeForce GTX 970 GPU.

Oculus Rift

De Oculus Rift is synoniem geworden met VR, ook al heeft het merk zijn glans verloren tegen de HTC Vive en de PlayStation VR. De retailversie van Oculus Rift is uit, en hoewel het duurder is dan de ontwikkelaarsetjes, is het ook veel geavanceerder. Vanuit technisch oogpunt is de headset bijna identiek aan de Vive. Het kost ook € 200 minder dan de Vive, maar het mist de Vive's VR vrije beweegruimte.

Google Daydream

Google Daydream lijkt op Google Card in concept. U zet uw telefoon nog steeds in een goedkope headset (de ruim €100,-  Daydream View), en fungeert als weergave dankzij een set lenzen die het scherm in twee afbeeldingen scheiden. Een afstandsbediening die u in uw hand houdt (vergelijkbaar met de Oculus Remote) regelt de actie. Het is indrukwekkend wanneer u apps kunt vinden die ermee werken, maar de softwarebibliotheek is momenteel beperkt en is niet compatibel met Google Card-applicaties (hoewel Google er op werkt met een SDK-update).

Samsung Gear VR

Samsung's Gear VR is een van de meest toegankelijke VR-systemen. Om de nieuwste Gear VR te kunnen gebruiken, heb je een compatibele Samsung Galaxy smartphone nodig (momenteel acht apparaten, variërend van de Galaxy S6 naar de S8). Dit verkleint potentiële gebruikers aan mensen die reeds compatibele Samsung-telefoons bezitten, aangezien het kopen van een die alleen bij de Gear VR wordt gebruikt, de prijs op de HTC Vive-niveaus duurt. Op de lichte kant bundelt Samsung regelmatig de Gear VR met zijn vlaggenschoteltelefoons, dus als u van plan bent een Galaxy S8 op te halen, kunt u gratis een VR-bril krijgen bij de aankoop.

De nu minder dan € 100,- kostende Gear VR is een beetje duurder dan de vorige versie en de Google Daydream View, maar het wordt geleverd met een nieuwe Bluetooth-controller uitgerust met zowel een touchpad als bewegingswaarneming, naast het touchpad dat op de headset is gebouwd zelf. Samsung heeft samengewerkt met Oculus om het software ecosysteem van Gear te bouwen, met een solide handvol apps en games en meerdere manieren om 360 graden video te consumeren.
VR-brillen vergelijken
virtual reality brillen vergelijken
alles wat je wilt weten over de Virtual Reality-Bril
virtual reality bril vrbril vergelijken
© 2018 VR-bril.info

VR-bril.info is een onafhankelijke informatiesite over virtual reality brillen. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen. Mail ons op: contact@vr-bril.info